Kraaienpootjes en rimpels ogen verminderen

Kraaienpootjes en rimpels ogen

Bijna iedereen heeft ze wel; kraaienpootjes de rimpels of lijntjes naast de ogen. Kraaienpootjes ontstaan door veel te lachen en het toeknijpen van de ogen bij bijvoorbeeld fel licht. Sommige mensen vinden ze storend en dragen bewust een zonnebril om te voorkomen dat ze met de ogen knijpen en de rimpels en lijntjes dieper worden.

Net als de meeste rimpels, zijn ook kraaienpootjes een beloning voor heel hard werken, in dit geval vaak en veel lachen. En omdat lachen iets is wat we graag en vaak doen maakt het het extra moeilijk om deze rimpels effectief te verwijderen, verminderen lukt nog maar rimpelloos rond de ogen is vrijwel onmogelijk omdat het zo’n natuurlijke beweging is.

Kraaienpootjes ontstaan door een overactiviteit van de oogkringspier. De oogkringspier is verbonden met de huid rond de ogen. Als deze spier samentrekt, zal de huid plooien zodat er rimpels aan weerszijden van de ogen verschijnen.

kraaienpootjes

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat de oogkringspier zich terug ontspant zodat de kraaienpootjes vervagen en vaak zelfs helemaal verdwijnen. De meest voorkomende manier waarop kraaienpootjes behandeld worden is met botox. Maar helaas kun je met botox niet alle rimpels rond de ogen behandelen omdat een deel ook veroorzaakt wordt door het slapper worden van de huid rond de ogen.

huidveroudering rond de ogen

Omdat onze ogen altijd in beweging zijn wordt de huid rond onze ogen naar mate we ouder worden wat slapper. Naast botox zijn er andere natuurlijke alternatieven waarbij er geen lichaamsvreemde stoffen in de huid worden aangebracht. Door de huid rond de ogen weer strakker te maken kun je op een natuurlijke manier de rimpels vervagen en verminderen. Behandelingen die veel resultaat geven zijn onder andere BioWave, RF tripollar en Ultherapie.

Meer weten over kraaienpootjes op een natuurlijke manier verminderen? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.