...

Nadelen Botox

Nadelen botox

Net als fillers kent ook botox nadelen voor de huid. Botox is geen filler maar een spierverslapper, sommige rimpels worden veroorzaakt door spieractiviteit zoals veelvuldig fronzen, met botox kun je de spieren tijdelijk kalmeren, 100% verlammen lukt nooit anders sterft de spier af. Het effect is dan ook tijdelijk en de botox raakt weer uitgewerkt. Na 9 maanden tot een jaar is alles weer bij het oude als je de botoxbehandeling niet opnieuw doet. Een nadeel voor wie blijvend effect wil maar een voordeel voor iemand die toch niet tevreden is met het effect.

Botox en rimpels

Nadelen botox. Op jonge leeftijd Botox inspuiten, nog voor de eerste rimpels opduiken, voorkomt wel degelijk dat rimpels hun sporen nalaten in onze huid. Er is helaas een maar…….. Vroegtijdige, herhaalde en dus veelvuldige inspuitingen met Botox zullen de spieren uiteindelijk te veel ontspannen waardoor onze gelaatstrekken sneller gaan verslappen/verzakken en we meer rimpels krijgen.

Stevigheid van de huid

Dermatologen zijn van mening dat spieratrofie (spierafbraak) huidherstel in de weg staat en dus huidveroudering en rimpels in de hand werkt. De verklaring is dat de fibroblasten (de cellen die voor de stevigheid van onze huid zorgen) collageen aanmaken doordat zij geprikkeld worden door de beweging van onze gezichtsspieren. De cellen die voor de stevigheid van onze huid zorgen hebben de spanning, tractie, en weerstand die onze mimiek de huid geeft dus hard nodig en Botox verstart of schrapt deze net!

nadelen botox

Vroegtijdige veroudering

Uit studie is tevens gebleken dat de talgproductie een maand na een injectie met Botox afneemt. En een tekort aan talg is immers een van de factoren van vroegtijdige veroudering, de huid verliest haar natuurlijke bescherming, droogt uit en gaat rimpelen.

De moraal van dit verhaal is dat Botox voor later is! Op jonge leeftijd is het daarom beter om de huid degelijk te beschermen, hydrateren en voeden met goede huid verzorging en voor natuurlijke rimpelcorrectie te kiezen. Er zijn binnen All About Beauty diverse mogelijkheden voor natuurlijke rimpelcorrectie.

Meer weten over Botox, rimpels, huid verzorging en natuurlijke rimpelcorrectie? Maak nu een afspraak voor een gratis consult en ontdek vrijblijvend wat All About Beauty voor uw huid kan betekenen.

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.