...

Verschillende rimpels gezicht

Verschillende rimpels gezicht

Bij All About Beauty krijgen we heel veel vragen over de verschillende rimpels in het gezicht en hoe je deze het beste op een natuurlijke manier kunt behandelen. Hieronder hebben we de verschillende rimpels in het gezicht op een rijtje gezet. Rimpels verminderen. Rimpels behandelen.

Fronsrimpels

Fronsrimpels zijn de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen. Fronsrimpels worden veroorzaakt door het naar binnen en naar beneden trekken van de wenkbrauwen. Deze  spieren worden alleen voor de gezichtsuitdrukking gebruikt. Deze spieren die de fronsrimpels veroorzaken trekken samen als we bezorgd, boos of in fel zonlicht kijken.  Als de spieren die fronsrimpels veroorzaken samentrekken zal de huid hiertussen plooien zodat er verticale rimpels tussen de wenkbrauwen verschijnen.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de rimpels naast de ogen ontstaan door een overactiviteit van de oogkringspier. Als we lachen of bij fel licht knijpen we vaak onbewust de ogen toe. De oogkringspier is verbonden met de huid rond de ogen. Als deze spier samentrekt, zal de huid plooien zodat er rimpels aan weerszijden van de ogen verschijnen. De door ons aangeboden behandeling zorgt ervoor dat de oogkringspier zich terug ontspant zodat de kraaienpootjes vervagen en vaak zelfs helemaal verdwijnen.

2 soorten Voorhoofdrimpels

Er zijn 2 soorten voorhoofdrimpels. Er zijn namelijk zowel horizontale als verticale voorhoofdrimpels. Voorhoofdrimpels ontstaan vooral door gezichtsexpressies zoals fronsen of de ogen dicht te knijpen bij veel zon.

rimpels gezicht

Rimpels gezicht

De voornaamste oorzaak van voorhoofdrimpels is het verouderen. Wanneer we ouder worden vermindert de productie van collageen en elastine. Deze stoffen houden onze huid soepel en strak. Doordat er minder van deze stof wordt aangemaakt, wordt onze huid dus losser en ontstaan rimpels.

Gezichtsexpressie

Een andere niet te onderschatten oorzaak van voorhoofdrimpels komt door onze gezichtsexpressie. Elke dag opnieuw bewegen we heel wat gezichtsspieren. De wenkbrauwen fronsen van verbazing, lachen van plezier, de ogen dicht knijpen in de zon en ga zo maar door. Onze gezichtsspieren krijgen heel wat te verduren in één dag. Van veel onze wenkbrauwen te fronsen ontstaan horizontale voorhoofdrimpels. De huid op ons voorhoofd wordt naar boven gedrukt en hierdoor ontstaan groeven die later rimpels kunnen worden.

Stress

Een andere oorzaak is stress. Door stress lopen veel mensen met gespannen gezichtsspieren rond. De spanning op de spieren veroorzaakt groeven in de huid die later rimpels worden. Let op je gezichtsspieren en probeer deze te ontspannen.

Rimpels rond de mond

Deze vinden veel vrouwen het vervelendst en bij mannen zie je ze eigenlijk nooit. Dit komt omdat de rimpels rond de mond voor een deel door een vermindering van oestrogeen (vrouwelijk hormoon) ontstaan. Naarmate we ouder worden verandert het gebied rond de mond, de mondhoeken vervlakken, de lippen draaien naar binnen toe waardoor het lijkt alsof deze dunner worden en de bovenlip ontstaan verticale rimpeltjes. De rimpels rond de mond worden ook wel rokersrimpels genoemd. Ze ontstaan niet alleen bij rokers maar ook bij een zonbeschadigde huid, bij mensen die een blaasinstrument bespelen of het komt in de familie voor. Ze verergeren door het tuiten van de lippen.

Rimpels behandelen en rimpels verminderen. Meer weten over rimpels en hoe u deze op een natuurlijke manier zonder botox of fillers kunt verminderen? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.