De huid voeden hoe doe je dat?

Huid voeden

Je  kunt op allerlei manieren de huid voeden met werkstoffen maar het belangrijkste is om allereerst te weten welk resultaat we willen bereiken. Willen we de huid kalmeren, hydrateren, willen we de huid verstevigen en rimpels verminderen?

Bouwstoffen voor de huid

Wanneer je naar bouwstoffen (lichaamseigen stoffen, vitaminen en mineralen) voor de huid kijkt dat dienen deze als cement voor onze huidcellen, net als wanneer je met stenen een muur bouwt, bepaalt het cement de kwaliteit en stevigheid van de muur. Dus voor het verbeteren of zelfs het verjongen is het van essentieel belang om de juiste stoffen op de juiste plaats te krijgen, anders hebben we er nog niets aan. En natuurlijk moet deze stoffen ook moleculair klein genoeg zijn om in de huid te komen.

Injectie

De bekendste manier is om met een naaldje in de huid te prikken om zo een stof in de huid te injecteren. Dit werkt heel goed bij fillers en injectables. Dus om een rimpel op te vullen of om spankracht te verbeteren met bijvoorbeeld glycerol, hierbij wordt een stof onder de huid aangebracht.  Dit is vaak gevoelig en bij voorkeur wordt de huid dan ook wat verdoofd. Er is ook een mogelijkheid om stoffen in de huid te injecteren en dan hebben we het over mesotherapie.

Amaryllis Temmerman huid voeden
huidverjongende en verstevigende behandeling

Meso-carboxy-peel

Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van 3 technieken in 1 waardoor werkstoffen op verschillende dieptes in de huid terecht komen. De huid wordt eerst gepolijst waardoor deze beter doorlaatbaar wordt voor de werkstoffen. Vervolgens wordt met carboxytherapie en een zachte massage de werkstoffen diep in de huid gebracht. Hierna wordt er nog met Ultrasound (trilling) nieuwe openingen in de huid gemaakt waardoor de werkstoffen weer op een nieuw niveau terecht komen.

Needling

Bij needling wordt de huid plaatselijk geperforeerd met honderden gaatjes per vierkant centimeter. Hiermee kun je met de juiste stof in de levende huidlaag terecht komen, maar deze behandeling is natuurlijk veel intensiever en geeft direct een enorme boost aan de collageen aanmaak. Met needling kun je op een natuurlijke manier rimpels corrigeren maar ook prachtig op donkere kringen werken met de werkstof Gluthtion en tegelijk een stukje verstrakking krijgen. Deze behandeling wordt meestal op een kleine zone uitgevoerd en is afhankelijk van het te behandelen gebied minder of meer gevoelig. Huid voeden met Needling.

Huid voeden electroporatie

Electroporatie is de opvolger van iontophorese techniek die uit de jaren tachtig stamt waarbij met + en – polen stoffen in de huid geduwd worden. Met electroporatie wordt er onder laagspanning stoffen in de huid ingebracht en ben je niet meer afhankelijk van de lading van je product. Als de stof moleculair klein genoeg is dan komt het in de diepere huidlagen terecht. Dit wordt ook wel mesotherapie zonder naalden genoemd.

RF behandeling gezicht

Cryomeso

Cryomeso is een combinatie tussen temperatuurswisselingen en electroporatie. Dus naast het effect van de laagspanning wordt er ook met lage en hoge temperaturen gewerkt. Dit zorgt dat er verschillende ruimtes en openingen in de huid verschijnen. Hiermee kun je heel mooi ontspanning brengen op huidcelniveau met de bouwstof geraline of de bindweefsel aanmaak verhogen met Centella. Dit is volledig pijnloos. Deze behandeling wordt ook wel naaldloze meso genoemd.

Dit was een heel technisch verhaal. Ook wel eens goed om te bespreken omdat het belangrijk is dat uw behandelaar weet waar hij of zij mee bezig is. Benieuwd naar de resultaten en mogelijkheden voor uw huid? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over!

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.