Slappe huid strakker en steviger maken met bindweefselmassage

Het is mogelijk om met bindweefselmassage de slappe huid strakker en steviger te maken.

Als we ouder worden en de huid haar natuurlijke elasticiteit verliest heeft onze huid iets extra’s nodig. En als we wat extra’s van onze huid verwachten, moeten we zelf wat extra’s doen in de vorm van huidverzorging of behandelingen. Als je huidverzorgingsproduct of standaard schoonheidsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste niet meer genoeg doet, maar je nog niet in je wil laten snijden dan zijn er verschillende mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is bindweefselmassage.

Misschien heb je wel eens van bindweefselmassage en de vele voordelen voor de huid gehoord maar wil je eerst nog wat meer informatie voordat je een behandeling inboekt.

Bindweefsel

Laat ik dan eerst uitleggen wat bindweefsel is en waar het voor dient. Bindweefsel is in ons hele lichaam aanwezig en ondersteunt alle andere weefsels en organen. In het onderhuids bindweefsel, vinden we ook bundels collageen en elastine. Bij jonge mensen geeft dit een gladde stralende huid maar als we ouder worden, verminderd de aanmaak en kwaliteit van collageen en elastine in de huid minder de huid haar stevigheid verlies, slapper wordt en lijntjes en rimpels ontstaan.

bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een stevige massage van de huid waarbij de huid wordt gekneed. Bij bindweefselmassage worden er diepe prikkels aan de huid gegeven zodat deze meer energie krijgt en strakker wordt. Bindweefselmassage heeft veel voordelen, het geeft een verbeterde doorbloeding van de huid en zorgt ervoor dat de huid beter voedingsstoffen kan opnemen. Maar het verbetert ook de afvoer van afvalstoffen waardoor blokkades worden opgeheven en de huid weer jonger en strakker wordt. Huidproblemen als acne, cellulitis, rimpels, verklevingen en littekens verminderen en/of verdwijnen. Het resultaat is een verbeterde huidconditie, minder rimpels en een gladdere en strakkere stralende huid.

Met bindweefselmassage maken we de bundels van collagene en elastische vezels groter en sterker. De doorbloeding in de huid wordt gestimuleerd, de huid wordt echt even wakker geschud om aan het werk te gaan. Hierdoor krijgt de huid een boost en meer energie, waardoor de huid beter kan herstellen en de huid zichzelf op een natuurlijke manier verjongen door het actief aanmaken van nieuwe huidcellen.

Lift en verstrakt de huid

U zal duidelijk zien dat de huid er jonger en gezonder uit gaat zien. Bindweefselmassage lift en verstrakt de huid omdat de celvernieuwing gestimuleerd word, hierdoor vervagen fijne lijntjes en rimpeltjes en wordt het dieper worden van rimpels voorkomen. Verhardingen in het huidweefsel worden losser en zachter gemaakt waardoor de gezichtsuitdrukking ontspant.

Maar is bindweefselmassage dan niet erg gevoelig? Dat valt gelukkig wel mee, maar je voelt wel heel duidelijk dat er even flink aan je huid gewerkt is. Als er veel afvalstoffen in de huid zitten, dan kan het even gevoelig zijn, daar passen we de intensiviteit van de grepen op aan, dan bouwen we de intensiviteit van de massagegrepen rustig op. We sluiten de behandeling altijd af met een ontspannende lymfedrainage (vergelijkbaar met een zachte drukpuntmassage) en een masker om de huid te voeden en te herstellen waardoor het al met al een hele fijne ontspannende behandeling is.

Manuele lymfedrainage

De bindweefsel massage wordt afgesloten met een manuele lymfedrainage massage (vergelijkbaar met een hele zachte drukpuntmassage) om de afvalstoffen af te voeren via het lymfe systeem. Het afsluiten met een lymfedrainage massage is belangrijk, de afvalstoffen die door de bindweefselmassage vrijkomen worden door de lymfedrainagevia de lymfe  afgevoerd. Dat maakt dat we bij All About Beauty elke behandeling afsluiten met een manuele lymfedrainage massage.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak voor een behandeling of gratis en vrijblijvend consult consult.

Behandeling met facecups

Face cupping

We kunnen een bindweefselmassage met de hand doen maar we kunnen ook gebruik maken van cups. Face cupping is een vorm vaan bindweefselmassage waarbij vacuumcups van siliconen worden gebruikt.

Bij het werken met de siliconen vacuumcups ontstaat er een soort zuignap-effect op de huid. Wanneer de cups over de huid bewegen wordt de doorbloeding in de huid en de aanmaak van collageen en elastine in de huid extra gestimuleerd. Omdat vocht rond de ogen wordt afgevoerd verminderen wallen en donkere kringen. Daarnaast kan face cupping helpen om spierspanning en verklevingen in de huid te verminderen en celherstel te bevorderen. Het resultaat? Een stevigere en strakkere huid!

We werken tijdens de behandeling met diverse formaten cups, de cups die we rond de ogen gebruiken zijn kleiner en zachter dan bijvoorbeeld de cups die we op de wangen gebruiken. Door het losmaken van het onderhuids bindweefsel verbetert de doorbloeding, de teint en structuur van de huid waardoor rimpels minder diep worden en de huid steviger en strakker wordt. Omdat cupping de doorbloeding en doorlaatbaarheid van de huid verbetert gebruiken we onder de cups een serum waardoor de huid van extra voedingstoffen en bouwstoffen wordt voorzien.

Na een bindweefselmassage of cupping behandeling bij All About Beauty Turnhout ziet het complete huidbeeld er fijner, gladder en steviger uit, uw huid straalt en voelt herboren aan!

Meer weten? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.