Vocht in het gezicht en onder ogen afvoeren met lymfedrainage

Vocht gezicht

We kennen het allemaal als we slecht geslapen hebben of ziek geweest zijn, dat we wat extra vocht in ons gezicht vasthouden. Door verkeerde leefgewoontes of te weinig lichaamsbeweging kunnen de lymfe banen verstopt raken waardoor er vochtophopingen in het gezicht en een te veel aan afvalstoffen in de huid kunnen ontstaan. Dit uit zich onder andere in het gezicht als donkere kringen onder de ogen of vocht wallen onder de ogen.

Werking Lymfe op vocht gezicht

Daarom is lymfedrainage een belangrijk onderdeel van vrijwel elke behandeling bij All About Beauty Turnhout. Lymfedrainage vermindert vochtophopingen in het gezicht en voert afvalstoffen in de huid af via de lymfeklieren. Het lymfesysteem bestaat uit een complex geheel van lymfevaten en lymfeklieren. Die lymfevaten vinden we overal in het lichaam terug en hebben tot taak om het lymfevocht (opgebouwd uit water, eiwitten, vetten en witte bloedcellen, voornamelijk lymfocyten) te transporteren. 

vocht gezicht lymfedrainage

De lymfeklieren op hun beurt spelen de rol van zuiveringsstation. Als het lymfevocht door deze klieren heen wordt gestuwd, wordt de lymfe gezuiverd van schadelijke stoffen zoals virussen en bacterieen. De afvalstoffen worden afgevoerd naar de grote lymfeklieren. De filterende werking van de klieren wordt aangevuld door de productie van lymfocyten. Echt voelen doen we die lymfeklieren bijna niet, alleen als we een serieuze infectie hebben kunnen deze klieren pijnlijk gaan opzwellen en voelen we ze ook.

Werking Lymfe

Daarom is lymfedrainage een belangrijk onderdeel van vrijwel elke behandeling bij All About Beauty Turnhout. Lymfedrainage vermindert vochtophopingen in het gezicht en voert afvalstoffen in de huid af via de lymfeklieren. Het lymfesysteem bestaat uit een complex geheel van lymfevaten en lymfeklieren. Die lymfevaten vinden we overal in het lichaam terug en hebben tot taak om het lymfevocht (opgebouwd uit water, eiwitten, vetten en witte bloedcellen, voornamelijk lymfocyten) te transporteren. De lymfeklieren op hun beurt spelen de rol van zuiveringsstation. Als het lymfevocht door deze klieren heen wordt gestuwd, wordt de lymfe gezuiverd van schadelijke stoffen zoals virussen en bacterieen. De afvalstoffen worden afgevoerd naar de grote lymfeklieren. De filterende werking van de klieren wordt aangevuld door de productie van lymfocyten. Echt voelen doen we die lymfeklieren bijna niet, alleen als we een serieuze infectie hebben kunnen deze klieren pijnlijk gaan opzwellen en voelen we ze ook.

Donkere kringen en wallen

Manuele lymfedrainage is een zachte aangename vorm van massage welke de doorstroming van de lymfe weer op gang helpt en donkere kringen en vochtwallen onder de ogen in het gezicht zichtbaar verminderen.

Wilt u meer weten over de aanpak van vochtophoping in het gezicht? Maak dan een afspraak voor een gratis consult en ontdek vrijblijvend de mogelijkheden voor uw huid.

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.