...

Chemische peeling of TCA peeling

Chemische peeling

Wanneer je een gladde egale huid wenst is de chemische peeling of TCA peeling in effectieve behandeling.

De peeling is ideaal om de huid op te frissen en te vernieuwen. Voor mensen die een zware periode van stress en vermoeidheid hebben gehad wat zijn sporen heeft nagelaten op de huid of voor mensen met een rokershuid is deze behandeling aan te raden. Maar ook bij acnelittekens, pigmentvlekjes, zwangerschapsmasker of een oneffen huidstructuur herstelt en verfijnt deze behandeling de huid met als resultaat een gladde egale huid.

Een TCA peeling is een chemisch samengestelde peelings; het is een samentstelling van Tri Chloor Azijn zuur en chloor. Deze peeling dringt dieper in de huid waardoor de huid sterk gepeeld wordt en zelfs iets gaat vervellen (afhankelijk van de sterkte). Door de diepe en intensieve peeling in deze behandeling perfect bij huidveroudering, acne, acnelittekens, pigmentvlekjes enz.

peelende behandeling

TCA behandeling

De behandeling begint net als elke andere behandeling van het gezicht met een goede reiniging. Nadat de huid gereinigd is wordt de peeling met een watje op de huid aangebracht. Als de TCA peeling is aangebracht voel je de huid direct warm worden en prikkelen. Zodra de huid begint te frosten (wit wordt), wordt de peeling direct met koud water verwijderd en geneutraliseerd. De behandeling wordt afgesloten met een verkoelende en hydraterende gel.

Na een TCA peeling

Het is de bedoeling dat de hoornlaag (de bovenste huidlaag) binnen een paar dagen sterk gaat  schilferen en de huid zich vernieuwd. Het kan de eerste dagen een beetje schrikken zijn omdat de huid droog en trekkerig aanvoelt, donkerder van kleur wordt en gaat vervellen. Na het vervellen is er direct een gladdere en egalere huid zichtbaar. Omdat de nieuwe huid de eerste weken nog gevoelig is voor zonnestralen, moet je de huid dagelijks goed insmeren met een sunblock. Zo voorkom je dat er pigmentvlekjes ontstaan.

salicylzuur chemische peeling

In de huid

Een TCA peeling verjongd niet alleen aan de buitenkant maar ook binnen de huid wordt een verjongingsproces in gang gezet. Door de peeling krijgt het bindweefsel het signaal om extra nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken. Deze stoffen zijn belangrijk omdat ze onze huid stevigheid en elasticiteit geven.

Voordelen TCA peeling

Het resultaat is een gezonde huid er jonger en frisser uitziet. Het is een prachtige behandeling om de huid op te frissen en te vernieuwen. Voor mensen die een zware periode van stress en vermoeidheid hebben gehad wat zijn sporen heeft nagelaten op de huid of voor mensen met een rokershuid is deze behandeling aan te raden.

Het nadeel is de vervelling van de huid waardoor deze behandeling (ivm werk of sociale verplichtingen) niet voor iedereen ideaal is.

Meer weten over hoe u een gladde egale huid krijgt met de TCA peeling of een van onze andere peelings? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over!

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.