Een gladde egale huid met de Fruitzuurpeeling

Fruitzuurpeeling behandeling

Wanneer je last hebt van oneffenheden, pigmentvlekjes, grove porieën of acnelittekentjes is een fruitzuurpeeling een mooie behandeling om de huid weer op te frissen en gladder en egaler te maken.

Huidcellen

Een mooie gladde en egale huid begint met de gezondheid en vitaliteit van onze huidcellen. Door de fijn op elkaar afgestemde functies van de huidcellen vormen onze huidcellen met miljarden het celmanagement van de huid. Maar als de samenwerking van onze cellen uit evenwicht raakt, gaat de aanmaak van nieuwe huidcellen achteruit en krijg je een futloze huid die vroegtijdig verouderd.

fruitzuurpeeking
Naarmate we ouder worden, vernieuwen onze huidcellen zich minder snel waardoor de huid doffer wordt. Waardoor de huidstructuur grover wordt en de eerste rimpels en pigmentvlekjes verschijnen. De fruitzuur behandeling  is vooral geschikt om onder meer grove porien, fijne lijntjes, kleine vlekjes en de zonbeschadigde huid aan te pakken. Na  een fruitzuurpeeling ziet de huid er jonger en weer een stuk stralender uit!

Fruitzuurpeeling

Dus kan je vermoeide huid wel een oppepper gebruiken? Denk dan eens aan een  fruitzuurpeeling! De voordelen van de intensieve peelings waar we bij All About Beauty meer werken is dat deze de huid niet onnodig beschadigen waardoor er dus ook geen hersteltijd nodig is. Met de fruitzuurpeeling worden de dode huidcellen van de bovenste deel van de huidlaag verwijderd en stimuleren we de doorbloeding. Hierdoor krijgt de huid de kans om versneld nieuwe huidcellen aan te maken, wat  voor een zichtbare verjonging van de huid zorgt.

Bij All About Beauty werken we met verschillende soorten intensieve en minder intensieve peelings. In een ander blog bespraken we al de TCA of Chemische peeling. Dit blog gaat over de fruitzuur (AHA) en Salicylzuur (BHA) peelings. Beide peelings zijn zeer geschikt voor de behandeling van acne, futloze huid, vermoeide huid, pigmentvlekken, rimpels, doffe huid, littekens, grove poriën enz.

Fruitzuur behandeling

Naar gelang het huidprobleem zijn er een aantal behandeling nodig om de sterkte van de peeling op te bouwen. Als we direct met sterkere percentages aan het werk zouden gaan dan zou de huid geirriteerd kunnen raken waardoor de huid droog en gevoelig wordt. Door het percentage op te bouwen per behandeling kunnen we de huid beetje bij beetje activeren en vernieuwen zonder haar te beschadigen. Gemiddeld zit er tussen de behandelingen 2 tot 4 weken. Na een losse behandeling zie je de huid direct opfrissen en verbeteren maar voor echte huidverbetering heb je een kuur van verschillende behandelingen nodig.

De fruitzuur of Salicylzuur peeling wordt in gelvorm aangebracht op een gereinigde huid en afhankelijk van het huidtype en sterkte van de fruitzuurpeeling laten we het even inwerken. Je voelt direct dat de huid gaat tintelen. Zodra de huid reageert wordt de peeling met koud water afgespoeld waardoor de peeling direct geneutraliseerd wordt. De huid kan hierna nog even warm aanvoelen maar is niet gevoelig of rood.

Na de peeling brengen we een kalmerend en hydraterend masker aan. Het masker zorgt dat de huid direct kan herstellen en voldoende werkstoffen tot haar beschikking heeft. Zo kan de huid nieuwe huidcellen aanmaken en zich vernieuwen.

fruitzuurpeeling tca chemische peeling behandeling

Na een fruitzuurpeeling

Na de behandeling (afhankelijk van de sterkte van de peeling) kan het zijn dat de huid licht gaat schilferen maar dat is niet bij iedereen het geval. Als de huid gaat schilferen is dat niet erg, dat betekend dat dode huidcellen loslaten en de huid zich vernieuwd. Dit kan een paar dagen duren maar stopt vanzelf.

Andere peelings

Salicylzuur peeling
Salicyl BHA is zeer geschikt voor vette huiden, acne, verstopte porieen en acne littekentjes. het salicylzuur heeft een ontstekingsremmend effect en kan zich gemakkelijk hechten aan talg waardoor talg en puistjes verdwijnen en acne geen opstoot meer maakt. 

Glycolzuur peeling
Glycolzuur AHA dringt iets dieper door in huid en is geschikt tegen ouderdomsvlekjes, rimpels, pigment, rokershuid. De glycolpeeling is gemaakt van suikerriet. door de lage ph waarde van het zuur gaat de huid sneller schilveren en vernieuwen, de huid wordt aan het werk gezet.

Werking fruitzuurpeeling
Een fruitzuurpeeling zorgt dat de huidcellen zich sneller gaat vernieuwen, dat is de reden van de schilfering. Door deze versnelde celvernieuwing in de opperhuid krijgen de diepere huidlagen het signaal om meer collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt dat de huid er frisser, stralend en jonger uitziet.

salicylzuur peeling

Meer weten over deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met huidadvies.

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.