Behandelingen,  Geen categorie,  Rimpels,  Slappe huid

Nadelen Botox

Net als fillers kent ook botox nadelen voor de huid. Botox is geen filler maar een spierverslapper, sommige rimpels worden veroorzaakt door spieractiviteit zoals veelvuldig fronzen, met botox kun je de spieren tijdelijk kalmeren, 100% verlammen lukt nooit anders sterft de spier af. Het effect is dan ook tijdelijk en de botox raakt weer uitgewerkt. Na 9 maanden tot een jaar is alles weer bij het oude als je de botoxbehandeling niet opnieuw doet. Een nadeel voor wie blijvend effect wil maar een voordeel voor iemand die toch niet tevreden is met het effect.

Botox en rimpels


Op jonge leeftijd Botox inspuiten, nog voor de eerste rimpels opduiken, voorkomt wel degelijk dat rimpels hun sporen nalaten in onze huid. Er is helaas een maar…….. Vroegtijdige, herhaalde en dus veelvuldige inspuitingen met Botox zullen de spieren uiteindelijk te veel ontspannen waardoor onze gelaatstrekken sneller gaan verslappen/verzakken en we meer rimpels krijgen.

Stevigheid van de huid

Dermatologen zijn van mening dat spieratrofie (spierafbraak) huidherstel in de weg staat en dus huidveroudering en rimpels in de hand werkt. De verklaring is dat de fibroblasten (de cellen die voor de stevigheid van onze huid zorgen) collageen aanmaken doordat zij geprikkeld worden door de beweging van onze gezichtsspieren. De cellen die voor de stevigheid van onze huid zorgen hebben de spanning, tractie, en weerstand die onze mimiek de huid geeft dus hard nodig en Botox verstart of schrapt deze net!

Vroegtijdige veroudering

Uit studie is tevens gebleken dat de talgproductie een maand na een injectie met Botox afneemt. En een tekort aan talg is immers een van de factoren van vroegtijdige veroudering, de huid verliest haar natuurlijke bescherming, droogt uit en gaat rimpelen.

De moraal van dit verhaal is dat Botox voor later is! Op jonge leeftijd is het daarom beter om de huid degelijk te beschermen, hydrateren en voeden met goede huid verzorging en voor natuurlijke rimpelcorrectie te kiezen. Er zijn binnen All About Beauty diverse mogelijkheden voor natuurlijke rimpelcorrectie.

Meer weten over Botox, rimpels, huid verzorging en natuurlijke rimpelcorrectie? Maak nu een afspraak voor een gratis consult en ontdek vrijblijvend wat All About Beauty voor uw huid kan betekenen.

Gratis Consult

Om een goede keuze te kunnen maken bestaat uw eerste afspraak bij All About Beauty uit een gratis consult. Tijdens het gratis consult worden al uw wensen en de mogelijkheden voor uw huid besproken. U kunt tijdens het gratis consult een helder en vrijblijvend advies verwachten over de meest effectieve behandelingen en producten voor uw huid.

Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij u zo snel mogelijk op om een afspraak in te plannen.

Klein Engeland 2, 2300 Turnhout, België
info@allaboutbeauty.be – tel. 0032 (0)14 55 22 90

nl_NLNederlands