...

Welke zonnebrandcrème is het beste?

Welke zonnebrandcrème is het beste?

Een belangrijk onderdeel van onze huidverzorging, is de zonnebrandcrème. UV-stralen zijn de belangrijkste oorzaak van huidveroudering en moeten daarom preventief bestreden worden, zelfs op bewolkte dagen. Met de zomer in aantocht, is het het beste om er nu al een gewoonte van te maken om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken. Maar welk type crème is het beste? Fysisch of chemisch?

Sunblock

Fysieke zonnefilters (vaak mineraal of sunblock genoemd) creëren een schild bovenop de huid dat voorkomt dat de zonnestralen worden geabsorbeerd. Dit soort zonnebrandcrèmes zijn perfect voor de gevoelige huid. Hoewel ze effectief zijn, hebben fysieke zonnefilters enkele nadelen.

Omdat de huid de sunblock niet absorbeert, kan de sunblock door zweet en water verwijderd worden of in kracht verminderen. Dus moet je het tijdens het zwemmen regelmatig opnieuw aanbrengen.

 

Zonnebrandcreme

Chemische zonnebrandmiddelen worden daarentegen wel door de huid opgenomen, waardoor ze er niet snel afspoelen bij zweten of zwemmen. Maar ze hebben tijd nodig om in de huid te trekken, dus ze moeten minstens 20 minuten voor blootstelling aan de zon worden aangebracht.

Breedspectrum is een andere veel voorkomende term die je tegenkomt bij zonproducten, het verwijst naar het vermogen van de zonnebrandcrème om zowel UVA- als UVB-stralen te blokkeren. Vaak bevatten breedspectrumzonnebrandmiddelen een combinatie van fysische en chemische actieve stoffen.

tips huidverzorging in de zomer zonnebrandcrème

SPF

Het SPF-nummer verwijst naar hoeveel UV-straling wordt tegengehouden door de zonnebrandcrème. Het aanbevolen minimum is SPF 30, maar de toename in bescherming daarna is minimaal. Dus zelfs als je SPF 50-100 ziet, ben je nog steeds net zo goed beschermd met SPF 30.

Wat past bij jou?

Het komt neer op je persoonlijke voorkeur en je huidtype. Ga je zwemmen of wil je geen witte strepen van de sunblock? Ga dan voor de chemische zonnebrandcrème. Heb je een gevoelige huid? Probeer een fysieke zonnebrandcrème of sunblock.

Ongeacht welk type, zolang je zonnebrandcrème UVA- en UVB-stralen bestrijdt en minimaal SPF 30 is, kun je erop vertrouwen dat je beschermd bent.

Meer weten over huidverzorging en de zon? We vertellen u er graag alles over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.

 

 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.