Striae of striemen in de huid behandelen en verminderen

Striae of striemen

Naar schatting heeft meer dan 60% van de Europese bevolking stria of striemen in de huid. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben.

Striae en striemen zijn onschuldige beschadigingen van de huid. Het zijn kleine scheuren in het onderhuids bindweefsel. Ze worden veroorzaakt door een overstrekking of oprekking van de opperhuid. Dit kan ontstaan door groter groeien, dikker worden of tijdens een zwangerschap wanneer de huid oprekt.

Striae en striemen hebben helmaal niets met lichaamsbouw te maken, ze kunnen bij zowel magere, slanke, volslanke als obese mensen voorkomen.

Tijdens de zwangerschap kan je om striae en striemen te voorkomen een ondersteunende buikband dragen. Om de huid en de groeiende buik te ondersteunen. Ook kan het helpen om de huid te masseren met  arganolie, het helpt de elasticiteit van de huid verhogen dankzij de hoge concentratie vitamine E in de olie.

Striae of striemen behandelen

Behandelingen kunnen de striae en striemen verminderen. Deze behandelingen zijn vooral gericht op het vernieuwen van de huidcellen zodat de structuur en kleur iets egaliseert. Maar helemaal weg zullen striae en striemen nooit gaan omdat het een beschadiging of litteken in de huid is.

Meer weten over de behandeling van striae en striemen? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.