Huid gevoelig voor stress

De huid en stress

Onze huid is niet alleen gevoelig voor wat we eten of smeren maar ook voor wat we denken en voelen.

Niet alleen onze ogen maar ook onze huid weerspiegelt wat er zich in onze ziel afspeelt. Onderzoek heeft aangetoond dat stress, angst, neerslachtigheid, woede of sociale isolatie een direct effect heeft op onze huid. Vooral terugkerende stress zie je tot uiting komen in onze huid.

Rode vlekken, acne kan toenemen, netelroos, koortsblaasjes, psoriasis, eczeem…. verergeren onder invloed van stress. Stress kan de beschermende functie van de huid aantasten waardoor de huid gevoeliger wordt voor invloeden van buitenaf.

Stress en balans huid en stress

Stress en rimpels

Stress veroorzaakt rimpels. Met name in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen, de denkrimpels van het nadenken en piekeren.

Uit onderzoek is ook gebleken dat wanneer we beter voor onszelf gaan zorgen, dat we ons dan ook beter gaan voelen. Wanneer je je haar, je huid en je kleding goed verzorgt en er leuk uitziet aan de buitenkant, heeft dat ook effect op de binnenkant op hoe je je voelt.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.