Slappe huid

Slappe huid

Een slappe huid of verminderde elasticiteit van de huid wordt niet alleen veroorzaakt doordat de huid elasticiteit verliest. Maar ook door een tekort aan energie en bouwstoffen in de huid of door verslapping van de spieren in het gezicht.

Dat betekent dat een goede schoonheidsspecialist eerst goed in kaart moet brengen waar de verminderde elasticiteit of slappe huid door wordt veroorzaakt om het verlies aan elasticiteit op de juiste manier te kunnen behandelen.

Elastine verlies

Één factor die iedereen gemeen heeft is elastine verlies, vanaf ons 25e levensjaar beginnen we elastine te verliezen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat dit bij een ieder zichtbaar wordt als verminderde elasticiteit of slappe huid. Elastine geeft de huid flexibiliteit, het vermogen om terug te schieten op haar plek nadat het is ingedrukt of is uitgerekt. Het bepaald de weerbaarheid en stevigheid van de huid. Hoe hoger de activiteit van de elastine vezels hoe beter de elasticiteit. Elastine is een van de meest belangrijke elementen in uw huid en dus van groot belang bij verminderde elasticiteit of slappe huid.

Het goede nieuws is dat we de huid op een natuurlijke manier zonder operatie op inspuitingen weer strakker kunnen maken. Hoe? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.