Nieuwe huidverzorgingsproducten uitproberen

Nieuwe huidverzorgingsproducten

Nieuwe huidverzorgingsproducten beloven ons meestal de mooiste resultaten. De meeste vrouwen zijn dan ook nieuwsgierig om deze nieuwe huidverzorgingsproducten eens uit te proberen.

We houden allemaal van de sensatie en het ontdekken van nieuwe huidverzorgingsproducten. Of we nu aangetrokken worden door de belofte van het oplossen van een huidprobleem of gewoon door de schattige verpakking, een nieuw product uitproberen kan een leuk avontuur zijn.

Maar is het veilig voor onze huid om elk nieuw product dat ons opvalt uit te proberen? Hoe zit het met de risico’s van allergieën, onbekende ingrediënten en bijwerkingen?

Laten we eens kijken naar de algemene risico’s van het proberen van nieuwe producten, samen met een paar tips om veilig te blijven wanneer u dit doet.

Natuurlijke huidverzorging Nieuwe huidverzorgingsproducten
DMAE serum

Het verkeerde product kan meer kwaad dan goed doen, zelfs als het ‘veilig’ is. Een vette crème kan bijvoorbeeld acne verergeren. Een crème met enkele geurstoffen kan hyperpigmentatie veroorzaken als je in de zon gaat. Daarom is het belangrijk dat je bij het uitproberen van nieuwe producten: let op;

Roodheden en ontstekingen
Roodheden, ontsteking en pijn zijn indicatoren dat er iets mis is. Je kan allergisch zijn voor een of meer ingrediënten, of je huid is mogelijk beschadigd door eerdere ‘behandelingen’ en reageert nu slecht op het nieuwe product. Als dit gebeurt, stop dan met het nieuwe product en wacht tot de huid hersteld is

Huidtype
Pas het product aan uw huidtype aan: Producten die agressieve chemicaliën bevatten, kunnen de gevoelige huid irriteren. Evenzo kunnen producten met zware oliën puistjes verergeren.  Kijk dus eerst of het product wel geschikt is voor jouw huidtype en of manier van gebruiken. Zo kan je het risico op vervelende reacties op de huid verminderen.

Een nieuw product te gelijk
Voeg één nieuw product tegelijk toe: Als je je routine wijzigt, kan het toevoegen van meerdere producten tegelijk het risico op ongewenste interacties vergroten. Als er toch een negatieve reactie optreedt, kan het moeilijk zijn om te bepalen welk product verantwoordelijk is. Voorkom risico’s en verwarring door slechts één nieuw product tegelijk toe te voegen, zodat je de impact onafhankelijk kunt beoordelen.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.