...

Lippen verzorgen

Lippen

Ook de huid van de lippen heeft verzorging nodig. We kennen het allemaal, in de herfst en winter maar soms ook in de zomer, een periode waarin de huid van de mond droog aanvoelt, losse velletjes op zelfs kloofjes heeft. Hoe komt dat en wat kunnen onze lippen het beste verzorgen?

Gesprongen lippen

Onze lippen worden veel gebruikt, we hebben ze nodig tijdens het praten, eten, kussen enz.. Omdat de mond een bepalend onderdeel van ons gezicht is, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Lipverzorging is het hele jaar door belangrijk maar extra belangrijk tijdens de wintermaanden. In de winter is de huid extra gevoelig om uit te drogen. Waardoor gesprongen barstjes en scheurtjes in de huid kunnen ontstaan waardoor we velletjes krijgen.

Huid lippen kwetsbaar

Ze zijn heel kwetsbaar omdat de huid van de mond veel dunner is dan de huid op andere delen van het lichaam. Onze lippen hebben ook geen natuurlijke beschermlaag met huidvetten en talgkliertjes en geen hoornlaag die voor bescherming zorgt. Daarnaast wordt de mond veel gebruikt tijdens het praten, eten en kussen.

lippenbalsem

Goede lippenbalsem

Een goede lippenbalsem beschermd en hydrateert de huid en voorkomt uitdrogen of barstjes in de huid. Maak er dus een gewoonte van om uw lippen een paar keer per dag in te smeren met een goede lippenbalsem, een goede lippenbalsem kan zowel onder als over de lippenstift aangebracht worden.

Niet doen

Als de mond droog aanvoelen dan is het een natuurlijke reactie om er met de tong over heen te gaan. Helaas heeft dit een negatief effect want speeksel bevat bestanddelen welke de huid uitdroogd, je kunt er zelfs lipeczeem van krijgen. Beter is het dus om een goede lippenbalsem te gebruiken en niet aan de lippen te likken.

All About Beauty heeft een fijne lippenbalsem en verzorgende lipgloss in het assortiment.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelif, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken.

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.