Huid strakker maken en rimpels verminderen

Slappe huid en rimpels

Wanneer we de huid strakker willen maken en rimpels willen verminderen is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van huidveroudering, een slappe huid en rimpels.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels in het gezicht ontstaan door samentrekking van de vlak onder de huid gelegen spieren. Bij jonge mensen trekken deze rimpels weer weg als de spieren weer ontspannen. Naarmate we ouder worden blijven deze rimpels zichtbaar. Rimpels en huidverslapping zijn het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van onze huid waardoor de huid verliest aan volume en veerkracht. Daarnaast hebben factoren als zon, roken, gezondheid invloed op het verouderingsproces van de huid.

Rimpels verminderen en huid verstevigen

De stevigheid en elasticiteit van onze huid wordt bepaald door collageen, elastine en hyaluronzuur, het geeft onze huid haar spankracht. Na het 30e levensjaar vindt er afbraak van deze bouwstenen van de huid plaats en ontstaan er blijvende rimpels.

Gelukkig kunnen we deze rimpels en huidverslapping goed behandelen. Meer weten? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.