Hoe gebruik je een dagcreme

Gebruik dagcrème

Het gebruik van een dagcrème is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Hier zijn de stappen voor het juiste gebruik van een dagcrème:

dagcreme en serum voor de winter gebruik dagcrèmeReinig je gezicht:
Begin met het reinigen van je gezicht met een milde cleanser om make-up, vuil en overtollige olie te verwijderen. Spoel je gezicht af en dep het droog met een schone handdoek.

Exfolieer (optioneel):
Als je gebruikmaakt van een exfoliant (scrub of peeling), breng deze dan aan voordat je de dagcrème gebruikt. Exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen en zorgt ervoor dat de dagcrème beter wordt opgenomen.

Breng een toner aan (optioneel):
Indien gewenst kun je een toner gebruiken om de pH-balans van je huid te herstellen en de huid voor te bereiden op de dagcrème. Breng de toner aan met een wattenschijfje of dep het zachtjes op je gezicht.

Neem een kleine hoeveelheid dagcrème:
Neem een hoeveelheid dagcrème ter grootte van een erwt op je vingertoppen. Een klein beetje is vaak voldoende, omdat dagcrèmes vaak geconcentreerd zijn.

Breng de dagcrème aan:
Verdeel de dagcrème gelijkmatig over je gezicht. Breng het aan in opwaartse bewegingen om de huid niet te rekken. Vermijd het gebied rond de ogen als je een aparte oogcrème gebruikt.

Masseer zachtjes in:
Masseer de dagcrème zachtjes in de huid met cirkelvormige bewegingen. Hierdoor kan de crème beter worden geabsorbeerd en stimuleer je de bloedcirculatie.

Laat de crème intrekken:
Laat de dagcrème enkele minuten intrekken voordat je verdergaat met het aanbrengen van make-up of andere huidverzorgingsproducten.

Breng zonnebrandcrème aan (indien nodig):
Als je dagcrème geen ingebouwde zonbescherming heeft, breng dan een aparte zonnebrandcrème aan als laatste stap. Zonbescherming is essentieel om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Dagcrèmes zijn bedoeld om overdag te worden gebruikt en bieden vaak extra voordelen zoals hydratatie, antioxidanten en zonbescherming. Het is belangrijk om een dagcrème te kiezen die past bij je huidtype en specifieke behoeften, zoals extra hydratatie, anti-aging of matifiërende eigenschappen.

Meer weten over de beste producten en of behandelingen voor uw huid? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult. Mail, app of bel ons voor het maken van een afspraak op tel 0032 (0)465 00 49 25 of info@allaboutbeauty.be. Of vul het onderstaande invulformulier in.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.