Donkere kringen onder de ogen

Donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen kunnen soms een symptoom zijn van ziekte of allergie. Maar meestal zijn ze het gevolg van vermoeidheid, stress of ongezond leven.

Door een verminderde energie in de huid rond ogen, ontstaat er een te kort aan zuurstof in het bloed. Hierdoor ontstaat er een verminderde afvoer van vocht en afvalstoffen uit de huid. Maar ook een verminderde aanvoer van voedingsstoffen rond de ogen. We zien dat door het verminderen van vele functies rond de ogen er een verminderde doorbloeding is en een verslapping van de spieren. Al deze facetten samen zorgen voor een verkleuring rond de ogen die bruin of grijs/blauw kan aandoen.

Je kunt donkere kringen onder de ogen het best voorkomen door zo gezond mogelijk te leven. Ga op tijd naar bed, zorg voor regelmatige ontspanning en verzorg je huid zo goed mogelijk.

Wat de oorzaak ook is, het goede nieuws is dat de donkere kringen onder de ogen lichter gemaakt kunnen worden of zelfs volledig kunnen verdwijnen. We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult