De huid hydrateren

Hydrateren

Het is iets wat schoonheidsspecialisten vaak zeggen; Je moet je huid goed hydrateren. Hydrateren is de manier om huidveroudering tegen te gaan.

Maar hoe weet je dan dat je huid vochttekort heeft of dat je moet hydrateren? Aan de buitenkant kun je het al een beetje zien en herkennen. Je kunt het een beetje vergelijken met producten van leer, als deze droog worden verliest het leer zijn glans en voelt en ziet het leer droog en rimpelig.

Tekenen van vochttekort in de huid;

vale doffe teintrimpels en fijne lijntjes (crackelee / papier mache)
trekkerige huid (kan jeuken)
roodheidhuid voelt ruw aan uitslag en schilfersverhoogde gevoeligheid voor externe factorenminder elastisch en veerkrachtig

De huid van extra vocht voorzien is goed om fijne en droogte lijntjes te verminderen. Door een gebrek aan vocht in de huid krijg je namelijk sneller rimpels. Een goed gehydrateerde huid blijft er langer stralend uitzien en verouderd minder snel.

Het hydrateren van de huid begint met het drinken van water dus van binnenuit! Drink ongeveer 1 glas water per uur, zo drink je gemiddeld 2 liter water per dag.

Bij All About Beauty hebben we diverse producten en behandelingen die de huid hydrateren, kalmeren en herstellen waardoor tekenen van droogte en huidveroudering verdwijnen. We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!