4 tips huidverzorging in de zomer

4 tips huidverzorging in de zomer

Zon, strand, zee, vakantie, wandelen, fietsen…… We kijken allemaal uit naar de zomer om lekker naar buiten te gaan. Hier zijn 4 tips om je huidverzorging in de zomer up to date te houden zodat je huid stralend en gezond blijft terwijl jij geniet van alles wat de zomer te bieden heeft.

Huidverzorgingsproducten op waterbasis.
Gebruik huidverzorgingsproducten op waterbasis, dit helpt om de vochtbalans in je huid op peil te houden. Niet alleen de warme, droge lucht is van invloed op het vochtgehalte van de huid, maar ook (hotel)kamers met airconditioning en blootstelling aan zwembad- of zeewater.

Verminder olierijke huidverzorgingsproducten.
Olierijke producten die in de koude maanden goed werken voor de huid, kunnen in de warme zomerse temperaturen voor irritaties zorgen.

Geef je zonbescherming een boost met antioxidanten.
We weten allemaal dat zonnebrandcrème absoluut van vitaal belang is op elk moment van het jaar, maar vooral in de zomer. Een manier om zo min mogelijk zonschade aan de huid te krijgen, is je huidverzorging uitbreiden met anti-oxidanten serum.

tips huidverzorging in de zomer

Bewaar je huidverzorgingsproducten zonder olie in de koelkast.
Hoge temperaturen, droge lucht en langdurige blootstelling aan de zon kunnen er voor zorgen dat huidverzorgingsproducten sneller hun werkzaamheid verliezen. Droge lucht kan het verlies van vocht uit crèmes en serums versnellen, waardoor ze van kleur veranderen of ongewenste texturen aannemen.

Hoewel producten op oliebasis bij kamertemperatuur moeten worden bewaard om hun consistentie te behouden, kunnen producten op waterbasis worden gekoeld om ze te beschermen tegen hitte en licht.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.