...

Wat zijn gerstekorreltjes

Gerstekorreltjes

Gerstekorreltjes, ook wel milia genoemd, zijn kleine, witte of gelige bultjes die zich meestal op het gezicht vormen. Ze ontstaan wanneer dode huidcellen, talg en andere afscheidingen in een haarzakje of porie van de huid gevangen raken, waardoor zich een kleine cyste vormt. In tegenstelling tot puistjes hebben gerstekorreltjes meestal geen ontsteking, rode kleur of puskop. Ze zijn meestal ongeveer 1 tot 2 millimeter groot en voelen stevig aan als je erop drukt.

 

GerstekorreltjesGerstekorreltjes kunnen op elke leeftijd voorkomen en worden vaak aangetroffen bij zuigelingen, maar ze kunnen ook bij volwassenen voorkomen. Ze zijn meestal onschadelijk en veroorzaken geen pijn. Als je ze als cosmetisch storend ervaart, kunnen we ze bij All About Beauty tijdens een schoonheidsbehandeling direct verwijderen. De behandeling omvat meestal het doorprikken van de gerstekorrel en het verwijderen van de inhoud. Het is echter belangrijk om dit niet zelf te proberen, omdat dit infectie of littekenvorming kan veroorzaken. Raadpleeg altijd een goede schoonheidsspecialist voor de juiste aanpak. Het voorkomen van gerstekorreltjes omvat een goede huidverzorging, regelmatige exfoliatie en het vermijden van te vette huidproducten.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.