Vitamine C voor de huid

In eerste instantie denken we bij vitamine C aan sinaasappels en het verhogen van je weerstand als je bijvoorbeeld verkouden bent. Tegenwoordig wordt vitamine C ook steeds meer genoemd in combinatie met huidverzorging. Maar wat doet vitamine C voor onze huid?

Om te beginnen is het belangrijk om te noemen dat ons lichaam zelf geen vitamine C aanmaakt en dat we vitamine C dus zelf uit de natuur, uit onze voeding moeten halen. Op de een of andere manier zijn wij mensen tijdens de evolutie de enzymen die nodig zijn om zelf vitamine C aan te maken verloren. (Dieren hebben deze enzymen nog wel.) Toch heeft het menselijk lichaam vitamine C nodig om gezond te zijn en te blijven.

 Voordelen van het gebruik van vitamine C

Wanneer we het hebben over de gezondheid van de huid, gaan we meteen praten over oxidatie. Onvermijdelijke blootstelling aan vrije radicalen veroudert het lichaam en leidt mogelijk tot andere gezondheidsproblemen, dus de antioxiderende eigenschappen van vitamine C zijn van vitaal belang voor die voortdurende uitdaging.

Vitamine C-antioxidanten zijn ook in verband gebracht met het aanpakken van schade door vrije radicalen veroorzaakt door UV-blootstelling. Dit vervangt zonnebrandcrème niet, wat altijd een onderdeel van je dagelijkse routine zou moeten zijn. Maar wanneer je graag veel tijd buitenshuis en in de zon doorbrengt, is het goed om huidverzorgingsproducten met vitamine C te gebruiken om de huid te beschermen tegen invloeden van buiten af.

Vitamine C heeft een aantal mooie ontstekingsremmende eigenschappen. Deze eigenschappen pakken niet alleen ontstekingen en roodheden aan, maar kunnen ook rimpels verminderen.

Vitamine C werkt samen met water in plaats van met olie. Dit is belangrijk omdat het betekent dat vitamine C in de cellen kan komen waar de collageensynthese plaatsvindt. De genetische structuur van collageen heeft een goede wisselwerking met vitamine C en bovendien behandelt vitamine c een aantal functies van de cel, wat goed is voor je gezondheid.

Veel mensen geven de voorkeur aan vitamine C vanwege de peelende eigenschappen, maar je moet niet in de verleiding komen om het te overdrijven. Een milde peeling is goed, maar huidgezondheid is ons algemene doel.

Vitamine C heeft invloed op de distributie van melanine. Dit betekent dat vitamine C kan helpen om pigmentvlekjes te verminderen.

Meer weten over de beste huidverzorging en de behandelingen voor uw huid? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie