Micro needling behandeling

Het geheim achter een stralende huid: de Micro Needling behandeling

Een gezonde, stralende huid is een wens van velen. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens en het stimuleren van een jeugdige uitstraling. Een van de meest effectieve en populaire behandelingen die tegenwoordig wordt gebruikt, is micro needling. In deze blog gaan we dieper in op wat micro needling is, hoe het werkt en welke voordelen het kan bieden voor je huid.

Wat is micro needling?

Micro needling, ook bekend als dermaroller, collageen herstel therapie of collagen induction therapy (CIT), is een huidbehandeling waarbij fijne naaldjes worden gebruikt om microscopisch kleine gaatjes in de huid te creëren. Deze gecontroleerde gaatjes stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Hoe werkt micro needling?

Tijdens een micro needling behandeling beweegt een huidtherapeut de houder met fijne naaldjes over het te behandelen gebied. De naaldjes creëren kleine kanaaltjes in de bovenste laag van de huid.  Dit stimuleert de productie van collageen en elastine in de huid, twee belangrijke eiwitten die de huid stevig en veerkrachtig maken.

 

rimpels verminderen Micro Needling behandeling

Voordelen van micro needling:

  1. Verbetering van huidtextuur: Micro needling kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en de algehele textuur van de huid. Naarmate de productie van collageen toeneemt, wordt de huid gladder en strakker.
  2. Littekenvermindering: Micro needling kan effectief zijn bij het vervagen van littekens, zoals acne littekens of chirurgische littekens. De stimulatie van collageen helpt de huidstructuur te herstellen en de littekens geleidelijk minder zichtbaar te maken.
  3. Verheldert de teint: Micro needling kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het egaliseren van de teint. Het bevordert de celvernieuwing en kan daardoor een helderdere en meer stralende huid bevorderen.
  4. Verfijnt poriën: Door de verbeterde collageenproductie kan micro needling de grootte van de poriën verminderen, waardoor de huid er gladder en egaler uitziet.
  5. Verhoogt opname van huidverzorgingsproducten: De microkanaaltjes die tijdens de behandeling worden gecreëerd, kunnen de opname van huidverzorgingsproducten verbeteren. Dit betekent dat de actieve ingrediënten in je serums en crèmes beter worden opgenomen en hun effectiviteit wordt versterkt.

Micro needling is een effectieve huidbehandeling die talloze voordelen biedt voor de huid. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, vermindert littekens, verbetert de huidtextuur en geeft de huid een stralende uitstraling. Als je op zoek bent naar een behandeling om je huid te verbeteren, kan micro needling een geweldige optie zijn om te overwegen. Met regelmatige behandelingen helpt micro needling je op weg naar een gezonde, stralende huid.

Meer weten over deze behandeling? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Vindt hier meer informatie over de behandelingen van All About Beauty

Hifu Ultherapie specialist voor Belgie en Nederland gespecialiseerd in natuurlijke facelift, natuurlijke ooglidcorrectie, liften en verstevigen van de huid en plaatselijk afslanken. Schoonheidsinstituut, schoonheidssalon, beautysalon, schoonheidsspecialist, beautyspecialist, huidspecialist

De kunstwerken in het instituut zijn van Atelier Zilver.