Littekens verzachten en verminderen

We ontkomen er niet aan in ons leven, ieder mens heeft er wel een paar; littekens op ons lichaam en op onze ziel. Het is bijzonder om te zien hoe ieder mens anders met zijn of haar littekens omgaat. Er zijn mensen die trots zijn op bepaalde littekens omdat ze staan voor een moeilijke periode die ze hebben overwonnen maar er zijn ook mensen die hun littekens liever kwijt dan rijk zijn. Gelukkig zijn er mogelijkheden om littekens te verzachten en te verminderen.

Wondgenezing
Littekens ontstaan zodra een wond of snee dwars door de huid heen gaat. Bij een wond of snee wordt het lichaam direct aan het werk gezet. Er worden nieuwe bloedvaten gevormd en de gealarmeerde fibroblasten vullen de wond met collageen en elastine. Het nieuwe weefsel zal zich gedurende 6 tot 18 maanden vormen tot de huid opnieuw dicht en sterk is.

Littekenvorming
Als het letsel zich enkel aan de oppervlakte van de huid bevind is het litteken gemakkelijker uit te vlakken, als de wond is doorgedrongen tot de onderhuid, zal het litteken zichtbaar blijven.

Littekens verzachten
Zolang het litteken nog  rood is kan het bloed nog voedingsstoffen, mineralen, vitaminen en zuurstof aanvoeren. In deze periode hebben we zelf nog invloed op de vorming van het litteken, na 18 maanden krijgt het litteken zijn definitieve vorm en is er geen verbetering meer mogelijk met behulp van cremes en serums. Je kunt dus het beste vanaf het moment dat de wond dicht en genezen is zelf beginnen met cremes en serums op de huid aan te brengen om zo het litteken zoveel mogelijk te verzachten.

Littekens verminderen
De witte verkleuring van een litteken wijst op verhard collageen. Om witte littekens te verzachten moeten we gebruik maken van intensievere behandelmethoden. Bij All About Beauty bieden wij diverse behandelingen; zo zorgt de Evado voor een mooie wondgenezing bij jonge littekens en is collageen herstel therapie geschikt voor oudere littekens omdat deze zorgt voor een betere doorbloeding en toevoer van voedingsstoffen in de huid waardoor het litteken verzacht en verminderd.

Collageen Herstel Therapie
Collageen herstel therapie is een vorm van mesotherapie waarmee we rimpels en acnelittekens kunnen verminderen. Bij Collageen herstel therapie wordt door middel van kleine naaldjes kleine gaatjes in de huid gemaakt. We gebruiken voor deze bijzondere behandeling een speciaal toestel wat er voor zorgt dat de juiste diepte en juiste druk  altijd perfect gecontroleerd wordt. Door de fijne gaatjes in de huid kan de huid gevoed worden met extra zuurstof en actieve voedingsstoffen en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Zo kunnen we de doorbloeding in de huid verbeteren waardoor we verkleefd huidweefsel weer zacht krijgen en de huid weer kleur krijgt.

Na de behandeling wordt de huid met speciale serums en een collageen vliesmasker verzorgd om de huid te voeden en te herstellen. Uit onderzoek blijkt dat collageen herstel therapie even doeltreffend werkt als de fraxel laser maar veel goedkoper is om te ondergaan.

Meer weten over de beste behandeling voor uw huid? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden voor uw huid!

Reacties zijn gesloten.