huidveroudering tegen gaan

De zon en roken zijn de grote vijand voor wie er jonger uit wil zien.

Natuurlijk verouderingsproces VS huidveroudering door de zon
Er zijn 2 soorten huidveroudering. Op de eerste plaats is er het natuurlijke verouderingsproces waarbij de huid en de onderhuidse vetlaag dunner en slapper worden en de doorbloeding en hydratatie van de huid verminderd. Daarnaast is er huidveroudering veroorzaakt door de zon, een losstaand proces dat al vroeg in het leven voor onherstelbare schade kan zorgen.

Collageen en elastine
Onder de opperhuid (bovenste huidlaag) zit een laag bindweefsel met collageen en elastine,  wat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Als we ouder worden verminderd het volume en kwaliteit van dat onderhuidse bindweefsel. Bij huidveroudering door de zon gebeurt er iets anders, de zon stimuleert de aanmaak van elastine maar helaas is deze elastine van een slechte kwaliteit waardoor de onderhuidse structuren beschadigen.

Dagcreme met zonbescherming
Daarom is zonbescherming een van de beste manieren om je huid te beschermen tegen veroudering. Veel dagcremes bevatten een zonnefactor om de huid te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Als de dagcreme daarnaast ook goed hydrateert zie je dat rimpels (tijdelijk) minder diep zijn. Natuurlijk kan een goede dagcreme huidveroudering niet echt tegengaan, huidveroudering is een natuurlijk proces wat dagelijks doorgang vind.

Hydrateren
Hydrateren van de huid is erg belangrijk om het droger worden van de huid af te remmen, een hydraterende creme helpt hierbij. Er zijn 2 manieren om de huid te hydrateren. Met een vette creme, die belet dat water uit de huid ontsnapt (denk aan het blauwe nivea blikje). Het nadeel is dat de huid daardoor wordt afgesloten en de afvalstoffen niet goed kwijtraakt. De andere manier is om een crème of serum met  watervasthoudende stoffen te gebruiken.

Het lipid serum van Zilverberg Cosmetics zorgt er voor dat de huid het opgeslagen vocht langer vast kan houden. Het lipid serum kalmeert en beschermd de huid waardoor de huid, zacht, soepel en aangenaam aanvoelt.

Meer weten over huidveroudering en huidverzorging? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.