Zonnebrandcreme

Of je nu een terrasje pakt, tuiniert, wandelt, fietst of aan het strand ligt, in de zon is het altijd verstandig om een zonnebrandcrème gebruiken.

Bij All About Beauty draait alles om de gezondheid van de huid. Onze huid is het grootste orgaan in ons lichaam en heeft als functie om dient ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf. We moeten er dus alles aan doen om onze huid goed te verzorgen en in goede conditie te houden, in ruil daarvoor zal onze huid ons jarenlang beschermen.

Wat is zonnebrandcrème?
Zonnebrandcrème of sunblock is een product dat de ultraviolette straling (UV-stralen) van de zon tijdelijk absorbeert of reflecteert om de huid te helpen beschermen tegen huidschade zoals zonnebrand, pigmentvlekken of huidkanker. Volgens de CDC kunnen ultraviolette stralen uw huid al beschadigen in slechts 15 minuten. Het aanbrengen van een sunblock of zonnebrandcreme, 15 minuten voordat u de zon in gaat, is een van de manieren waarop u uw huid kunt beschermen tegen de schadelijke stralen.

Waarom zonnebrandcrème gebruiken?
UV-stralen zijn onderverdeeld in drie verschillende typen, UVA, UVB en UVC. UVA heeft de langste golflengte, UVB heeft een gemiddelde golflengte en UVC heeft de kortste.

Ongeveer 95% van de zonnestralen zijn UVA, wat het gevaarlijkst is voor onze huid omdat ze dieper in de huid doordringen om schade te veroorzaken. UVA-stralen zorgen ervoor dat de huid vroegtijdig veroudert, wat leidt tot rimpels en sommige soorten huidkanker. UVA-stralen worden ook voornamelijk gebruikt in zonnebanken.

UVB-stralen, hoewel korter in golflengte en slechts 5% van de UV-stralen, veroorzaken nog steeds schade. Ze beschadigen meestal de buitenste laag van de huid, maar beschadigen ook het DNA. UVB-stralen veroorzaken de meeste soorten huidkanker en kunnen ook bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Zonnebrand wordt voornamelijk veroorzaakt door overmatige blootstelling aan UVB-stralen.

UVA Ageing / UVB verBranding

UVC-stralen zijn de kortste golflengte, maar hebben de hoogste energieniveaus en kunnen alle levende wezens ernstig beschadigen. Gelukkig voor ons worden UVC-stralen volledig uitgefilterd door de ozonlaag. Zolang de ozonlaag standhoudt, hoeven we ons geen zorgen te maken over UVC-stralen.


Welke actieve stoffen blokkeren UV-stralen het beste?

Alle zonneschermen zijn niet gelijk gemaakt. In feite zijn er tegenwoordig veel formuleringen en actieve ingrediënten op de markt. Zorg ervoor dat u een breed of multispectrum zonnebrandcrème gebruikt met minimaal en SPF van 15, bij voorkeur 30. SPF, zonbeschermingsfactor, verwijst alleen naar blokkering van UVB-stralen. Voor UVA-blokkering moet u naar de actieve ingrediënten kijken. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème een van de volgende heeft: avobenzon, oxybenzone, zinkoxide, titaniumdioxide of ecamsule.

Meer weten over huidschade door de zon? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie