Wel of niet de huid scrubben

De juiste soort peeling kan goed zijn voor alle huidtypes, vooral voor een huid die gevoelig is voor acne. Maar te veel scrubben of peelen van de huid is om vele redenen een slecht idee.

Redenen om de huid niet te scrubben
Te veel of intensief scrubben kan de buitenste huidlagen beschadigen waardoor de huidbarriere verzwakt en de huid gevoeliger wordt en er infecties en irritaties kunnen ontstaan.

Huidcellen hebben tijd nodig om zich te herstellen na een intensieve behandelingen als scrubben, peelings en microdermabrasie. De normale celvernieuwingssnelheid vertraagt ​​naarmate we ouder worden, bij een jong persoon is de celvernieuwingssnelheid 3 weken maar kan bij mensen ouder dan 50 tot 2 maanden duren.

De huid te veel scrubben of peelen kan ontstekingen en roodheden veroorzaken en tot vroegtijdige rimpels en huidveroudering leiden.

Tekenen dat je mogelijk overmatig scrubt of peelt;
Huidirritatie
Roodheid
Droge huid
Gevoelige huid
Strak trekkerig gevoel in de huid
Doorschijnende huid
Gladde, glanzende huid

Wanneer de huid wel scrubben op peelen?
Als je puistjes, mee-eters, verstopte poriën of gerstekorreltjes heeft, kan scrubben de poriën helpen reinigen en het vuil in de verstopte poriën en mee-eters en puistjes verminderen. Een gerimpelde, verouderde huid kan baat hebben bij incidentele peeling omdat het de huidcellen stimuleert om te herstellen en vernieuwen. Als je een dikke, ruwe huid hebt door beschadiging door de zon, kan deze worden verbeterd door te scrubben of te peelen. Donkere vlekken en hyperpigmentatie kunnen worden verlicht door wat peeling.
 
Veilig scrubben en peelen van de huid
Maar als je om een ​​goede redenen de huid scrubt of peelt, doe het dan op de juiste manier; niet te veel en met de juiste ingrediënten.

Zachte intensieve scrub
De Intensive Scrub van Zilverberg Cosmetics verwijdert dode huidcelletjes waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt voor de werkstoffen van een masker of serum maar ook voor uw dag of nacht crème. Door de 100% natuurlijke ingrediënten met hoge concentratie anti oxidanten activeert de Intensive Scrub de energie in de huidcellen waardoor een verhoogde toediening van zuurstof ontstaat, de bloedcirculatie in de huid verbetert en het zelfherstelvermogen van de huid verbetert. Het resultaat? Een stralend egale zachte huid zonder oneffenheden!

Zachte protease peeling
De Protease Peeling van Zilverberg Cosmetics is de perfecte peeling voor huiden die gevoelig zijn voor scrubs. De peeling peelt de opperhuid door de dode huidcellen los te weken daarnaast opent het de poriën en verminderd het onzuiverheden en zwarte puntjes in de huid. Het resultaat is een zachter en gladder huidoppervlak. Daarnaast is de  peeling een sterk wapen in de strijd tegen huidveroudering. Deze enzymatische peeling weekt de dode huidcelletje los en geeft je huid weer glans. Ook zeer geschikt voor een huid met couperose.

Meer weten over welke scrub, peeling of behandeling het best bij uw huid past? Wij vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie