Wat is en doet hyaluronzuur

Je hoort er veel over, het lijkt tegenwoordig onderdeel uit te maken van elke gezichtscreme of schoonheidsbehandeling maar wat is en wat doet hyaluronzuur nou eigenlijk?

Lichaamseigen Hyaluronzuur
Hyaluronzuur wordt van nature door het lichaam zelf aangemaakt. Helaas verminderd naar mate we ouder worden de aanmaak van hyaluronzuur. Rond je 40e is de huid de helft van haar eigen hyaluronzuur kwijt, met als gevolg dat de huid wat minder volume heeft, droger aanvoelt en minder elastisch is .

Door hyaluronzuur aan onze huidverzorging toe te voegen stimuleren we de aanmaak van collageen in de huid en zorgen we er voor dat de huid gehydrateerd wordt en haar elasticiteit behoud.

Vochtbinder
Hyaluronzuur heeft als mooie bijkomstigheid dat het water aan zich bindt, soms wel 10 keer het eigen gewicht. Daarmee is hyaluronzuur een echte vochtvasthouder. Hyaluronzuur kan van buitenaf aan je huid worden toegevoegd als het een heel laag moleculair gewicht heeft oftewel heel fijn van samenstelling is. Hierdoor kan het alle huidlagen van hyaluronzuur voorzien. Dit zorgt er voor dat de huid er voller en zachter uitziet en een natuurlijke glans heeft.

Droge gevoelige huid
Hyaluronzuur is het beste te combineren met ingrediënten die vocht brengen. Omdat hyaluronzuur een vochtbinder is heeft het geen hydraterende werking van zichzelf maar bind het al het vocht aan zich wat zich er omheen bevindt. Hyaluronzuur is dus perfect voor de droge gevoelige huid.

Vochtwallen
Wanneer je snel last hebt van vochtwallen moet je een beetje oppassen met een oogcrème met een hoge dosering hyaluronzuur. Dit vooral omdat we het vocht onder de ogen af willen voeren en niet willen binden. Dit kan na langdurig gebruik vochtwallen verergeren.

Daarnaast is hyaluronzuur bekend als hoofdbestanddeel van fillers, die onder de huid worden ingespoten om rimpels op te vullen.

Meer weten over producten of behandelingen met hyaluronzuur? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Reacties zijn gesloten.