Wat doet Q10 voor de huid

Zoals je misschien inmiddels begrepen hebt, willen we bij All About Beauty het beste voor de huid. Of dat nu gaat om behandelingen of ingrediënten van producten, we blijven elke dag bijleren om u het beste op vlak van huidverzorging te kunnen bieden.

Een ingrediënt waar u misschien al van gehoord heeft is Q10, het wordt veel gebruikt in cremes.

Co-enzym Q10 is een enzym dat van nature voorkomt in onze lichaamscellen. CoQ10 is een antioxidant wat helpt bij het bestrijden van vrije radicalen die zorgen voor vroegtijdige veroudering maar het maakt ook energie vrij in de cellen.

Als je heel jong bent, werkt dit enzym op topniveau, maar naarmate je ouder wordt, neemt de capaciteit langzaam af, meestal is de piek voor ons 20e levensjaar en neemt het daarna langzaam af. Gelukkig kunnen we de CoQ10 die nog aanwezig is in onze cellen wel extra activeren en iets harder laten werken.

Wat doet co-enzym Q10 in huidverzorgingsproducten?

Ten eerste helpt CoQ10 ons als een krachtige antioxidant om die eindeloze oorlog te voeren tegen vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Dit is cruciaal. CoQ10 is geen vervanging voor een goede zonnebrandcrème, maar het helpt wel om schade door de zon op cellulair niveau af te weren.

Ten tweede om de energie in de huidcellen te verhogen. Als de huidcellen goed hun werk doen, hebben we een gezonde stralende huid. Co-enzym Q10 verhoogt de energie en de celactiviteit waardoor de huidcellen hun werk beter kunnen doen.

Ten derde, om fijne lijntjes en rimpels glad te strijken. CoQ10 helpt bij de productie en synthese van collageen en elastine. Deze belangrijke chemicaliën houden de huid jeugdig en soepel. Dit betekent dat we minder lijntjes en rimpels krijgen en de reeds bestaande lijntje en rimpeltjes verminderen.

Ten vierde, om de huidtint egaal en gelijkmatig te houden. Co-enzym Q10 helpt bij het vermogen van uw lichaam om melanine te produceren. Dit is belangrijk om de huidskleur egaal te houden, zonder donkere vlekken of lichte plekken.

Meer weten over de beste ingrediënten en huidverzorgingsproducten voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie