Wallen onder de ogen
Wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen

Hoe ontstaan wallen en donkere kringen onder de ogen en wat zijn de meest voorkomende oorzaken? Maar vooral wat kun je er aan doen?

Wallen zijn zakjes onder de ogen waar vocht in lijkt te zitten. Maar wallen onder de ogen kunnen ontstaan door zowel een vocht als vetophoping onder de ogen. Vaak zijn wallen onder de ogen een combinatie van zowel vocht als vet en een verslapte huid. Soms kunnen de wallen door ophoping van bloed in de huid zelfs wat donker van kleur zijn waardoor je er extra vermoeid uitziet.

Het ontstaan van vocht- en/of vetophopingen onder de ogen gaat heel langzaam. Er vormt zich heel langzaam een steeds duidelijker zichtbaar “kussentje” van vocht en/of vet onder je ogen. Het is belangrijk om daar direct op in te spelen want wanneer je er helemaal niets aan doet, kunnen er op den duur echte dikke wallen ontstaan. En dat wil natuurlijk niemand.

Het ophopen van vocht en vet onder de oogleden is helaas onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Hoe ouder we worden hoe groter de kans op het ontstaan van wallen onder de ogen. Dat komt omdat tijdens het verouderingsproces het onderhuids vet verminderd waardoor de huid slapper wordt en in combinatie met de zwaartekracht gaat de huid onder de ogen een beetje hangen. Daarnaast zijn wallen en donkere kringen onder de ogen vaak erfelijk bepaald.

Ook je leefgewoonten zijn van invloed op het ontstaan van wallen onder de ogen. Vermoeidheid, stress, slechte voeding, alcohol en roken, teveel blootstelling aan de zon vergroten de kans op wallen en donkere kringen onder de ogen.

Het goede nieuws is dat wallen en donkere kringen onder de ogen heel goed te behandelen, verminderen dan wel te verwijderen zijn. Dan kan met huidverzorgingsproducten voor thuis maar ook met behandelingen hier in ons instituut. De mooiste resultaten behalen we met de Face en Body Lift Ultherapie en de BioWave behandeling.

Meer weten over het verminderen dan wel verwijderen van wallen en donkere kringen onder de ogen? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Gratis Consult

Meer weten over de mogelijkheden voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult. Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij u zo snel mogelijk om een afspraak in te plannen.

Klein Engeland 2, 2300 Turnhout, België
info@allaboutbeauty.be – tel. 0032 (0)14 55 22 90

nl_NLNederlands