Huidschade en rimpels voorkomen met zonnebrandcreme

Wist u dat er per jaar net zo veel mensen overlijden aan huidkanker als in het verkeer?!
Een huid die te vaak verbrand is geweest, kan  zichzelf niet meer repareren waardoor er permanente DNA schade kan ontstaan.  Daarom is het verstandig om tussen 12.00 uur en 15.00 uur uit de zon te blijven en de huid te beschermen met een goede zonnebrandcreme.

UV-A stralen
Bruin worden is niets anders dan een reactie van de huid om zich zelf te beschermen tegen de schadelijke uv stralen. De huid verbrandt niet maar verouderd, droogt uit, verliest aan soepelheid en stelt zichzelf bloot aan risico’s. 80% van vroegtijdige tekenen van huidveroudering (rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekken, slappe huid) is te wijten aan UV-A stralen. Samen met de vrije radicalen beschadigen UV-A stralen het collageen en elastine in de huid en kan bij een teveel aan UV-A het DNA van de huidcellen beschadigen. Het eerste wat je moet doen om de huid te redden is regelmatig en voldoende smeren met een goede zonnebrandcreme om de huid te beschermen.

Waarom Zonnebrandcreme?
Veel mensen onderschatten het belang van een goede zonnebrand creme. Een goede zonnebrandcreme beschermd onze huid niet alleen tegen de zon maar helpt ook het ontstaan van rimpels en pigmentvlekjes door de zon tegen te gaan. Overmatig zonnen kan huidkanker veroorzaken, zelfs op een bewolkte dag! De verwachting is dat de kans op huidkanker de komende jaren sterk toe zal nemen. Zoals nu bekend is ontstaat de ergste schade  in de kinderjaren daarom is het van groot belang om kinderen goed in te smeren met een goede zonnebrand creme.  Door onze kinderen goed in te smeren met een zonnebrandcreme kunnen we in 90% van de gevallen huidkanker op latere leeftijd voorkomen.

Goede zonnebrand creme
Een goede zonnebrand creme biedt bescherming tegen zonnebrand, roodheid, irritatie en verminderd het risico op allergische reacties. Gebruik bij voorkeur zonnebrand creme ‘s met een meervoudige werking die de huid beschermen, herstellen en hydrateren.

Met de gratis huidscan van All About Beauty kunnen we u precies vertellen wat uw huidtype is en welke beschermfactor u waar en wanneer het beste gebruikt. Meer weten? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult!

Reacties zijn gesloten.