Verschillende soorten rimpels

Rimpels zijn er in verschillende soorten en maten: fijne lijntjes, rimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, rimpels rond de mond, plooien, diepe groeven.

Fijne lijntjes zijn de zachtste rimpels, het zijn hele oppervlakkige kreukeltjes in de huid en worden veroorzaakt door de afname van bindweefsel en elastine in de huid. 

Rimpels zijn net iets dieper dan lijntjes en hebben de zelfde oorzaak.

Fronsrimpels ontstaan wanneer je bewust of onbewust de spieren tussen de wenkbrauwen veelvuldig aanspant.

Kraaienpootjes ontstaan door het samenknijpen van de spieren rond de ogen wanneer de zon fel schijnt maar ook bij veelvuldig lachen ontstaan de rimpeltjes rond de ogen.

Plooien zijn echte vouwen in de huid die ontstaan omdat de huid aan volume en elasticiteit verliest. De neus-lippenplooi wordt dieper wanneer de huid van de wangen elasticiteit verliest.

Groeven zijn scherper dan rimpels en lastiger te behandelen.

En dan worden rimpels nog onderverdeeld in statische rimpels en dynamische rimpels

Dynamische rimpels zijn rimpels die alleen zichtbaar zijn tijdens mimische bewegingen van delen van het gezicht. De fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen zijn hiervan gekende voorbeelden. Dynamische rimpels kunnen al op jonge leeftijd zichtbaar zijn.

Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in de huid ook al is er geen beweging in de mimiek van de persoon. Statische rimpels ontstaan door een toegenomen activiteit van een onderliggende mimische spier en door afname van collageen en elastine. Hoe ouder de persoon is hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn. De bekende rimpels aan de bovenlip en rimpels onder de ogen zijn hier goede voorbeelden van.

Het goede nieuws is dat al deze rimpels op een natuurlijke manier, zonder botox of filters te verminderen zijn. Hoe? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Reacties zijn gesloten.