Tips voor een stralende jonge huid

De droom van elke vrouw is er zo goed mogelijk uitzien en huidveroudering zo lang mogelijk uitstellen. Het is daarom belangrijk om je huid op elke leeftijd goed te verzorgen.

Reinigen van de huid
Een goede cleanser en huidverzorging voorkomt een futloze huid, verstopte porien en geeft minder kans op acne of ontstekingen. Te veel vuil en restanten make up op de huid kunnen zorgen voor de vorming van vrije radicalen welke de huid ouder maken. Een andere belangrijke reden om de huid goed te reinigen en make up goed te verwijderen, is het feit dat de werkzame stoffen van huidverzorging,toner, serum of moiturizer beter zullen doordringen in een schone huid.

Scrubben en peelen
Een hele belangrijke stap in het huidverzorgingsritueel is peelen of scrubben van de huid. (scrubben is een creme met korreltje waarmee je je huid lichtjes masseert een peeling breng je aan als een masker en laat je even op de huid inwerken) Scrubben en peelen zorgt er voor dat de verstopte poriën gereinigd worden, puistjes minder kans krijgen, fijne rimpeltjes verminderen en de huid de werkstoffen uit de creme beter kan opnemen. Daarnaast stimuleer je de doorbloeding in de huid waardoor de aanmaak van nieuwe jonge huidcellen geactiveerd word.

Hydrateren
Een van de redenen dat een huid vroegtijdig kan verouderen is vocht te kort. Daarom is het voor de huid van belang om veel water te drinken een een hydraterende creme te gebruiken.

Zonbescherming
De UV-A (A staat voor aging) stralen uit de zon kunnen schade aanbrengen aan het dna van de huid waardoor je huid vroegtijdig kan verouderen. Gebruik daarom een goede zonnebrandcreme voor je gezicht. Je kunt een zonnebrandcreme over je dagcreme aanbrengen maar er zijn ook dagcreme’s met zonnefactor. Bedenk wel dat een dagcreme met zonnefactor minder werkstoffen bevat dan een dagcreme zonder zonnefactor.

Je kunt met deze tips de huid zelf thuis onderhouden maar er zijn ook behandelingen in de salon die de huid een boost geven waardoor je er weer jonger en frisser uitziet.

Benieuwd naar wat All About Beauty voor uw huid kan betekenen? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over.

Reacties zijn gesloten.