Scrubben en peelen voor een stralende egale huid

Een peeling is de gezichtsbehandeling voor een frisse uitstraling.

Bij een peeling verwijderen we de dode huidcellen die je huid er dof laten uitzien. Door deze dode huidcellen te verwijderen ziet je huid er direct mooier, egaler en frisser uit. Daarnaast zorgt de peeling dat de werkstoffen van je creme of serum beter en dieper in de huid kunnen doorwerken.

Er zijn heel veel verschillende peelings op de markt, van oppervlakkige peelings voor veilig thuisgebruik tot diep intensief (Tel Aviv peeling mask) die alleen door artsen onder narcose toegepast mogen worden.

Maar wees met scrubben en peelen voorzichtig, en pas de peeling aan aan jouw huidtype. We zien bij All About Beauty vaak dat mensen te hard scrubben met een te grove korrel of een te agressieve peeling voor hun huidtype gebruiken. Hierdoor raakt het natuurlijke beschermlaagje van de huid beschadigd en kan je last krijgen van (pigment)vlekjes, ontstekingen en acne.

Je huid vernieuwt zich zelf elke 3 tot 5 weken, met huidcellen die tot leven komen en huidcellen die weer afsterven. Naar mate we ouder worden wordt dit huidvernieuwingsproces trager waardoor de huid dikker en doffer wordt. Het is belangrijk om dit huidvernieuwingsproces goed actief te houden, als je huid zich actief vernieuwt krijg je minder last van rimpels en verslapping. Dat actief houden van het huidvernieuwingsproces doe je met scrubben of peelen maar ook met goede huidverzorgingsproducten zoals een serum en creme.

Dat vernieuwingsproces van de huid is ook belangrijk om rekening mee te houden als je nieuwe producten gebruikt of een speciale behandeling in de salon hebt laten uitvoeren, vaak is het resultaat pas zichtbaar na een of meerder huidvernieuwings cyclussen. Omdat eerst de oude huidcellen moeten afsterven voordat de nieuwe jonge frisse huidcellen naar de oppervlakte komen.

Meer weten over scrubs en peelings en peelings voor jouw huid? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.