Poriën goed schoonmaken

Porie is de algemene naam die wordt gegeven aan de pilosebaceous-eenheid, een onderdeel van de anatomie van de normale huid en verschillend van de poriën die betrokken zijn bij zweten die veel kleiner zijn en niet vaak een oorzaak van klachten.

De porie / pilosebaceous-eenheid bestaat uit: haar, haarzakje, spier en talgklier. De Talgklier is verbonden met het haarzakje en geeft talg af op de haar, waardoor de talg langs de haarschacht op het huidoppervlak komt. Talg heeft een anti-verouderingseffect omdat het onze huid “waterdicht” maakt, waardoor vochtverlies en uitdroging wordt voorkomen.

Poriën kunnen verstopt raken met vuil, dode huidcellen en talg waardoor een zuurstofarme omgeving ontstaat die gunstig voor de groei van acne-bacteriën. De juiste huidverzorging kan dit voorkomen en verhelpen.

Het Collageen Serum in combinatie met de Brightening Cream van Zilverberg Cosmetics verminderd acnelittekens, rode vlekken en pigment vlekjes. Dit krachtige duo helpt daarnaast de grootte van de poriën te verminderen door de talgafscheiding te verminderen.

Vermijd producten die alcohol bevatten zoals toners, die op korte termijn de poriën kunnen “krimpen” door de huid uit te drogen, maar de alcohol zal oplossen en waardevolle lipiden / goede vetten wegnemen. Op de lange termijn zal alcohol uw huid uitdrogen en kan de talgafscheiding toenemen.

Meer weten over de juiste huidverzorging voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie