De nadelen van roken, sigaret en e-sigaret

Wat zijn nu de effecten van roken op onze huid?

Rimpels door roken
Een van de meest zichtbare effecten van roken op de huid is dat je door roken meer rimpels krijgt. Om de huid gezond en soepel te houden is zuurstof nodig, roken vernauwt de bloedvaten in de huid en daardoor neemt de bloedtoevoer naar de huid sterk af en ontstaan er rimpels. Naast een grauwe huidskleur, verliest de huid zijn elasticiteit. Het aantal vrije radicalen in de huid neemt toe waardoor de celvernieuwing in de huid vertraagt, de huid zal dus sneller verouderen.

Vitamine C
Daarnaast breekt iedere sigaret die we roken 50 mg vitamine C af in ons lichaam. Heel veel mensen die roken hebben dus dagelijks een negatieve vitamine C balans in hun lichaam. Om de hoeveelheid afbraak van 15 sigaretten te kunnen compenseren moet u per dag ongeveer 25 appelsienen eten, en dan sta je nog maar op 0. Dat doen we natuurlijk niet, want daar worden we ziek van. Om collageen aan te kunnen maken in de huid heeft de huid vitamine C nodig, dus het roken heeft een negatieve werking op de aanmaak van collageen. En dan hebben we nog niet eens gekeken naar het remmen van ontstekingen in het lichaam, ook daar komt veel vitamine C bij kijken.

Voor het lichaam is het aan te raden om dagelijks vitamine C in te nemen, tot ca 1000 mg per dag en het liefst natuur zuiver.

Nicotine geeft een rokershuid
De huid kan ook een barrière opwerpen tegen de nicotine, dit zien we als we zo een gele, verdikte rokershuid hebben. Dit is een manier van de huid om zich te beschermen tegen deze nicotine.

E-sigaret
En hoe zit het dan met de e-sigaret? Dit is zeker een gezondere oplossing, ook voor de huid, al blijf je natuurlijk met de nicotine zitten. Dus de hoogte van de nicotine in uw e-sigaret bepaald in welke mate de huid een barrière hiertegen opwerpt.

Effecten van roken
De effecten van roken laten zich dus al snel zien op de huid in de vorm van rimpels, huidverslapping en minder doorbloeding. Zelfs stoppen na zeer langdurig gerookt te hebben kan de huid al aanzienlijk verbeteren en de effecten van roken op de huid en rimpels zichtbaar doen verminderen. De huid effectief behandelen tegen de schadelijke effecten van roken heeft ook zijn voordeel al blijft het roken natuurlijk het functioneren van de huid belemmeren..

Bent u benieuwd geworden wat wij voor uw huid kunnen betekenen?  Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult,  wij vertellen u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.