Mooie huid van binnenuit

Eerlijk is eerlijk, rimpels horen bij het ouder worden. Niets mis mee. Maar we hebben wel degelijk invloed op hoe gezond en stralend onze huid eruitziet.

Het is geen verrassing dat een ongezond menu niet het beste is voor onze gezondheid en huid. Toch is voor een mooie egale stralende huid meer nodig dan alleen gezond eten. Ook erfelijke factoren, UV-straling en luchtvervuiling spelen een belangrijke rol bij het verouderen van onze huid. Daarnaast zijn voldoende rust, slaap en goed huidverzorging bepalend voor de gezondheid van onze huid. Een goed bioritme is belangrijk voor de hormoonbalans. slaaptekort en stress stimulleert de collageenafbraak.

Stress is vaak terug te zien op onze huid. Stress tast onze voorraad vitamine C aan, terwijl we die zo hard nodig hebben voor bijvoorbeeld de aanmaak van lichaamseigen collageen. Collageen wat zorgt voor een soepele, stevige huid. Daarnaast brengt stress onze hormonen uit balans waardoor we een onrustige huid met pukkeltjes kunnen krijgen.

Wees matig met suiker. Een teveel aan suiker tast het collageen in de huid aan waardoor het collageen verhard en de huid haar veerkracht verliest. Dat leidt tot een verslapte huid waardoor meer rimpels ontstaan.

De basis van onze gezondheid begint in onze darmen. Als onze darmen uit balans zijn komen belangrijke voedingstoffen niet op de juiste plek in ons lichaam aan, Ook onze huid heeft daaronder te lijden. Dus wanneer je een onrustige huid of last van acne hebt is het altijd goed om de voeding eens goed onder de loep te nemen.

En voldoende water drinken zorgt voor voldoende water in de verschillende huidlagen waardoor je een frissen en gehydrateerde huid krijgt.

Je kunt natuurlijk extra vitaminen en supplementen slikken voor de huid. Maar besef dat deze vitaminen altijd eerst naar de plekken in het lichaam gaan waar deze het hardst nodig zijn en dat de huid pas als laatste aan de beurt is. Beter is dus om goed gezond en gevarieerd te eten, voldoende te slapen, stress te reduceren en voor een goed bioritme te zorgen. En de huid van buitenaf te verzorgen met goede huidverzorgingsproducten.

Meer weten? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!


Geef een reactie