Wat doet koper voor onze huid

Als je aan koper denkt, denk je waarschijnlijk aan metaal, of zelfs aan een kleur. Maar wist je dat koper ook om ons heen in de lucht en drinkwater zit? De hoeveelheid koper in de lucht en ons drukwater is afhankelijk van onze persoonlijke omgeving, hoe oud ons huis is en in wat voor stad, dorp of streek we leven.

Koper is niet alleen een metaal en een kleur, maar koper is ook een micronutriënt, wat betekent dat het een chemisch element is voor de normale groei en ontwikkeling van levende organismen. Ons lichaam heeft zeer belangrijke enzymen die afhankelijk zijn van koper om te kunnen functioneren. een voorbeeld hier van is Tyrosinase ; een enzym dat we nodig hebben om melanine te maken, het pigment in onze huid en haar.

We hebben dus koper nodig voor een goede gezondheid, maar hoeveel?

Als sporenelement is koper in minuscule concentraties nodig om de cellen in ons lichaam te laten groeien en te vermenigvuldigen. Wij mensen hebben ongeveer 10 microgram per 100 kilo lichaamsgewicht nodig aan koper om onze cellen optimaal te laten functioneren. Maar teveel koper remt de normale stofwisseling waardoor cellen uiteindelijk kunnen afsterven.

Toxiciteit / kopervergiftiging ontwikkelt zich bij meer dan 5,0 milligram koper per kilo lichaamsgewicht.

Maar wist je dat er ook veel huidverzorgingsproducten zijn die een hoog percentage koper bevatten? Als u serums, crèmes of lotions met hoge concentraties koper gebruikt, dan is het resultaat; meer huidveroudering, meer rimpels, meer hyperpigmentatie, minder collageen, minder hyaluronzuur, minder levensvatbare cellen en langzamere genezing. Terwijl we dit met goede huidverzorging juist zo hard proberen vermijden!

De Brightening dagcrème van Zilverberg Cosmetics bevat een veilige hoeveelheid koper om de cellen in onze huid te optimaliseren maar dan wel in combinatie met ingrediënten als zeekelpkoraal, hyaluronzuur en veel voedingsvetzuren die uw huid voeden en hydrateren en de melanineaanmaak op peil houden. Op deze manier krijgt u huid precies wat het nodig heeft om optimaal te functioneren en lang gezond en jong te blijven.

Meer weten over de beste huidverzorging en of behandeling voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!


Geef een reactie