Ingrediënt Epidermal growt factor

Epidermal growt factor is geen wonder maar gewoon goede wetenschap.
Bij All About Beauty zijn we altijd bezig met onderzoek naar ingrediënten en epidermal growt factor is een ingrediënt waar we al lang een veel mee werken door de bewezen resultaten.

Wat is epidermal growt factor?
Groeifactoren zijn van nature voorkomende eiwitten die cellulaire proliferatie kunnen stimuleren. Groeifactoren binden aan specifieke receptoren op celoppervlakken en zijn belangrijk voor de regulering van verschillende cellulaire processen. In 1986 ontving Stanley Cohen de Nobelprijs voor zijn werk waarin hij de rol van groeifactoren in de regulering van celgroei en -ontwikkeling onthulde. Dit kleine eiwit (slechts 53 aminozuren) bleek de epidermale groei en keratinisatie te versterken. Cellen die op groeifactoren reageren, doen dit omdat ze receptoren op het celmembraan hebben die de factor herkennen die is geproduceerd door cellen die zich dichtbij of ver van de doelcel bevinden. De binding van de groeifactor aan de receptor brengt een cascade van moleculaire gebeurtenissen op gang die uiteindelijk onder meer tot celdeling zal leiden.

In de afgelopen 40 jaar is uit onderzoek gebleken dat epidermal growt factor effectief is bij het versnellen van de genezing van wonden en het verminderen van littekens. De groeifactoren zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van hyaluronzuur en andere belangrijke structurele eiwitten in de huid.

Onze huidverzorgingsproducten bevatten een epidermal growt factor-concentratie die perfect is voor anti-veroudering. Met de producten en behandelingen met epidermal growt factor helpen we de huid om zichzelf te herstellen. Dat is fijn bij een huid die door bijvoorbeeld ziekte sneller is verouderd maar ook na intensieve behandelingen als chemische peelings, laserbehandeling, microdermabrasie die de huid beschadigen, kan een verhoogde epidermal growt factor-concentratie zeer nuttig zijn.

Meer weten over de beste behandeling of producten voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie