Droge gevoelige huid en rimpels tegengaan door te hydrateren

Het is iets wat schoonheidsspecialisten vaak zeggen; Je moet je huid goed hydrateren. Hydrateren is de manier om huidveroudering tegen te gaan.

Je huid blijven voeden en hydrateren is de basis van alles. Maar hoe weet je dan dat je huid vochttekort heeft of dat je moet hydrateren? Aan de buitenkant kun je het al een beetje zien en herkennen. Je kunt het een beetje vergelijken met producten van leer, als deze droog worden verliest het leer zijn glans en voelt en ziet het leer droog en rimpelig.

Tekenen van vochttekort in de huid
vale doffe teint
rimpels en fijne lijntjes (crackelee / papier mache)
trekkerige huid (kan jeuken)
roodheid
huid voelt ruw aan
uitslag en schilfers
verhoogde gevoeligheid voor externe factoren
minder elastisch en veerkrachtig

Droogte lijntjes
De huid van extra vocht voorzien is goed om fijne en droogte lijntjes te verminderen. Maar voor huidverslapping en diepere rimpels heb je andere ingredienten nodig maar de basis van anti ageing begint wel bij een goed gehydrateerde huid. Door een gebrek aan vocht in de huid krijg je namelijk sneller rimpels.  Een goed gehydrateerde huid blijft er langer stralend uitzien en verouderd minder snel.

Zuurstof in de huid
Door het vochtgehalte in de huid goed op peil te houden, ondersteun je het metabolisme in de huid waardoor er voldoende zuurstof naar de huidcellen kan. Zuurstof is belangrijk voor de vorming van collageen en collageen is belangrijk voor de stevigheid van de huid. Vocht speelt dus een belangrijke rol in de werking van huidverjongende ingredienten, zonder vocht kunnen zij niet functioneren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe meer de huid open staat voor herstellende en verstevigende werkstoffen. Het heeft geen zin om intensieve anti-ageing behandelingen en producten in te zetten als de huid niet voldoende gehydrateerd is. Door de huid voldoende te hydrateren oogt ze al direct frisser en strakker.

Hydrateren van de huid
Hydrateren is een complex proces. de huid bestaat voor 70 a 80% uit water. Hydrateren is de waterreserves van de huid op peil houden. In de diepte het vocht verdelen tussen de verschillende weefsels en in de opperhuid zorgen dat de huid het vocht vast kan houden waarvoor er voldoende lipiden (vet) in de huid aanwezig moet zijn. Wanneer de huid het vocht vast kan houden zal ze weer zachter en soepeler aanvoelen. De huid is dan beter bestand tegen invloeden van buitenaf en het helpt het natuurlijke huidbarierre om invloeden van buitaf te weerstaan.

Water drinken voor de huid
Het hydrateren van de huid begint met het drinken van water dus van binnenuit! Drink ongeveer 1 glas water per uur, zo drink je gemiddeld 2 liter water per dag.

Hyaluronzuur
Als het om huidverzorging en hydrateren gaat dan is hyaluronzuur het aangewezen ingredient. Hyaluronzuur heeft het vermogen om 1000 keer zijn gewicht in water te absorberen. Hyaruronzuur kan door de fijne samenstelling diep in de huidlagen doordringen. Hyaluronzuur in combinatie met RF of mesotherapie hydrateert, repareert en verstevigd de huid.

Bij All About Beauty hebben we diverse producten en behandelingen die de huid hydrateren, kalmeren en herstellen waardoor tekenen van droogte en huidveroudering verdwijnen. We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Reacties zijn gesloten.