De voordelen van hyaluronzuur voor de huid

Hyaluronzuur is vanwege de werking een geweldig ingredient voor onze huid. En bij All About Beauty zien we hyaluronzuur graag vooraan staan in het rijtje ingrediënten op producten; het eerste ingrediënt op het lijstje, is namelijk stofje waarvan het meest in het huidverzorgingsproduct zit. En wat ons betreft moeten dat ingrediënten zijn die goed zijn voor onze huid en waarvan onze huid het meeste profijt heeft!

Maar wat is hyaluronzuur en wat doet het voor onze huid?

Hyaluronzuur komt van nature voor in onze huid maar naar mate we ouder worden verminderd de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur in de huid. Om onze huid lang jong en gezond te houden is het belangrijk om de natuurlijke aanmaak van hyaluronzuur in onze huid zo lang mogelijk op peil houden.

Dat doen we met het ingrediënt Epidermale Groei Factor (epidermial growt factor). EGF is een actieve stof die de synthese van hyaluronzuur in uw huid bevordert. Dit is een natuurlijk proces in ons lichaam maar naarmate we ouder worden of door schade aan onze huid verminderd de aanmaak. EGF helpt om de natuurlijke processen weer in gang te zetten.

Het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken of we de afbraak van hyaluronzuur in de huid kunnen remmen. Ingrediënten als koper en zout kunnen na verloop van tijd de aanmaak van hyaluronzuur in onze huid tegengaan.

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, houd rekening met UV stralen van de zon. We kunnen dit echt niet genoeg benadrukken: UV-straling leidt tot het verlies van hyaluronzuur en vroegtijdige huidveroudering. Als u voor uw huid goed wilt zorgen, beperk dan uw blootstelling aan schadelijke UV-stralen. En draag alsjeblieft dagelijks zonnebrandcrème!

Voordelen van hyaluronzuur voor de huid

Hyaluronzuur werkt vochtinbrengend – De moleculaire structuur van hyaluronzuur is door de natuur zo ontworpen dat het water goed weet vast te houden in de huid. Extra waterretentie betekent dat je huid meer gehydrateerd wordt.

Hyaluronzuur is hypoallergeen – Iedereen is natuurlijk anders, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat u allergisch bent voor hyaluronzuur of er een allergie voor ontwikkelt. Dit komt omdat het van nature al in ons lichaam voorkomt.

Hyaluronzuur werkt verstevigend – De hyaluronzuur in de producten van Zilverberg Cosmetics geeft uw huid een tijdelijke “lift” omdat de hyaluronzuur als een film droogt en de huid uitrekt.

Bij All About Beauty werken we met de producten van Zilverberg Cosmetica, deze bevatten naast hyaluronzuur veel werkstoffen die de huid lang jong en gezond houden.

De Brightening cream is een beschermende en egaliserende dagcrème. Deze dagcreme is ideaal voor een huid met pimentvlekjes en roodheden. De actieve ingredienten verbeteren de zelfbescherming van de huid waardoor u minder schade oploopt overdag. Daarnaast herstelt de Brightening cream  de vochtbalans zodat u weer een stralende en egale huid krijgt.

En om uw huid een extra boost te geven is er het collageen serum. Dit serum weet wat de huid echt nodig heeft! Aangebracht op een droge gevoelige huid vertraagt dit intens voedende serum de effecten van het ouder worden. Het geeft comfort en bescherming aan de droge en of gevoelige huid waardoor deze zacht en glad aanvoelt. Het Collagen Serum herstelt en stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid waardoor de huid in goede conditie en gezondheid blijft en vochtverlies in de huid tegen gegaan wordt. Een mooie stevigere huid met een zachtere huidstructuur is het gevolg.  Het serum bevat het allerbeste wat de natuur onze huid te bieden heeft.

Als uw huid extreem droog, schilferig, ruw of gebarsten aanvoelt, is het lipid serum een beter alternatief. Als je verzachting nodig hebt en je huid droog aanvoelt, ben je misschien beter af met een serum op lipidenbasis.

Voor het verlichten en verzacht de huid in geval van droge huidproblemen. Het lipid serum hydrateert en verzacht de huid op een andere manier, het kalmeert de huid en helpt waterverlies van de huid te voorkomen door dat extra dunne laagje olie toe te voegen. Het resultaat is een zachte gehydrateerd huid die comfortabel aanvoelt.

Meer weten over de droge gevoelige huid en hyaluronzuur of benieuwd naar de beste behandelingen en producten voor uw huid? We vertellen er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie