Huidverzorging voor mannen

Op dit moment besteden mannen minder tijd aan huidverzorging dan vrouwen maar toch komen er bij de mannen steeds meer flesjes en potjes naast de vertrouwde deodorant en zeep te staan. Met een verzorgingstijd van 20 minuten vertoeven mannen ‘s morgens maar 5 minuten korter in de badkamer dan een vrouw!

Schoonheid ook belangrijk voor de man
Vandaag de dag is schoonheid ook een mannenzaak want steeds meer mannen dragen zorg voor zichzelf! Men stelt immers meer vertrouwen in een man die er fris en fit uitziet dan in een man die er vermoeid uitziet en wallen of kringen onder de ogen heeft. Jezelf verzorgen als man is niet langer een taboe, zorg dragen voor je welzijn en een verzacht uiterlijk zijn eigenschappen die positief overkomen.

Naast de gezichtsbeharing, zijn er wezenlijke verschillen tussen de huid van een man en die van een vrouw.

Mannenhuid is dikker
Door het mannelijk hormoon testosteron is de huid van een man gemiddeld 24% dikker en steviger, hierdoor wordt een mannenhuid minder snel oud.

Huid man vs huid vrouw
Wat maakt de mannenhuid anders dat die van een vrouw? De mannenhuid is gemiddeld dikker en steviger en heeft meer zenuwuiteinden en kleine bloedvaatjes. De doorbloeding is daarom bij een mannenhuid beter waardoor een mannenhuid meer zuurstof verbruikt. De mannenhuid heeft meer beharing en de zweetproductie is hoger. De vezels van het onderhuids bindweefsel hebben een andere structuur. De zuurgraad is hoger, de poriën zijn groter waardoor de huid er vaak grover uitziet. De talgproductie in de mannenhuid is groter dus de huid is vetter en glimt sneller. De mannenhuid heeft meer kans op puistjes en gerstekorreltjes. Het verouderingsproces van de mannenhuid verloopt trager. Maar dat neemt niet weg dat de mannenhuid ook verzorging nodig heeft!

Zonbescherming man
Er is echter wel een nadeel; de mannenhuid is veel minder goed bestand tegen de zon, waardoor de mannenhuid een 3 keer hogere kans op huidkanker heeft. Zonbescherming is dan ook van belang om de huid te beschermen en tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Scheren beschadigd de huid
Als mannen geen baard laten groeien, scheren mannen hun huid al snel zo’n 10.000 keer gedurende hun leven. Het scheren beschadigd de huid van de oudere man elke keer lichtjes waardoor het natuurlijke vetlaagje in de huid het vocht in de huid minder goed kan vasthouden. Als de huid zijn bescherming verliest raakt de huid van de man uitgedroogd en ontstaan er makkelijk rode vlekken en irritaties.

Droge gevoelige huid
Om te voorkomen dat de huid van de man droog en gevoelig wordt is het van belang om de huid goed te verzorgen en te kalmeren met een hydraterende crème en/of het Lipid Serum. Een aftershave is daar vaak niet het ideale product voor, verfrissende ingrediënten zoals alcohol of menthol kunnen de huid uitdrogen, irriteren en roodheid, bultjes of ingegroeide baardharen geven. En parfum in aftershave is helemaal af te raden: het kan reageren op zonlicht waardoor je pigmentvlekken kan krijgen! Het beste is dus om de huid alleen met koud water af te spoelen en een goede crème te gebruiken om de huid te verzorgen en beschermen. Kijk hier voor meer informatie over de hydraterende creme of het lipid serum.

Meer weten over de beste verzorging of behandeling van de mannenhuid? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult, wij vertellen u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.