Huidverzorging in de winter

De temperaturen tussen zomer en winter kunnen 20 tot 40 graden schelen. Deze grote temperatuurschommelingen vragen best wel wat aanpassingsvermogen van ons lichaam en onze huid.

Winter
Hoewel de winter van 21 dec tot 20 maart loopt is het vanaf oktober vaak al nat, guur en koud. Regen, wind, sneeuw of vrieskou, het zijn allemaal weersomstandigheden die allesbehalve prettig aanvoelen voor onze huid. In de koude periode leven we dan ook hoofdzakelijk binnen. Toch ontkomen we er in de winterperiode niet aan om ons naar buiten te begeven om naar werk, school, winkels enz.  te gaan. Als we dan weer binnen komen vanuit de kou dan zetten we de thermostaat het liefst een graadje warmer om het weer lekker snel warm te krijgen.

Onze huid in de winter
Deze temperatuursveranderingen geven best veel stress voor onze huid. Bij te grote temperatuurverschillen trekken de bloedvaatjes in de huid zich eerst samen en zodra je weer in de warmte komt zetten ze zich weer uit. De soepelheid van de aderwanden in beperkt. Te veel inkrimpen en uitzetten zorgt op den duur voor rode vlekken en gesprongen adertjes oftewel couperose. Door de kou is de luchtvochtigheidsgraad laag waardoor je huid droog en trekkerig kan aanvoelen. Ook krijgt onze huid van binnenuit minder voeding omdat de bloedvaten door de kou samentrekken en de huid minder goed doorbloed is. Als de temperatuur onder de 8 graden zakt maakt de huid van nature minder talg en ceramiden aan. Talg en ceramiden hebben we nodig om het vocht in de huid vast te houden dat is de reden dat de huid droog en trekkerig kan aanvoelen in de winter.

Huid verzorging in de winter
Het is dus belangrijk om in de wintermaanden de huid goed te verzorgen met een volle hydraterende creme die zowel het vetlaagje als het vochtgehalte van de huid op pijl houdt. Een ideaal product in deze periode is het lipidserum voor de droge gevoelige huid van Zilverberg cosmetics.

Meer weten over de beste verzorging en of behandelingen voor uw huid? Wij vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Reacties zijn gesloten.