Hoe rimpels natuurlijk verminderen

Onze erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe wij er later uitzien en speelt daarmee een rol bij het ontstaan van rimpels. Daarnaast hebben we zelf invloed op de conditie van onze huid. Met slechte gewoontes kunnen we de huid sneller doen verouderen en met goede gewoonten kunnen we huidveroudering iets afremmen om er zo lang mogelijk zo goed mogelijk uit te blijven zien.

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel wanneer de huid veroudert. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid steeds slapper en ontstaan er rimpels. De huid wordt minder strak omdat er onderhuids minder bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor dunner en tegelijkertijd slapper.

De vraag naar behandelingen tegen rimpels en huidveroudering is de laatste jaren enorm toegenomen. Met Botox kunnen we tijdelijk (3 tot 6 maanden) bepaalde ongewenste “gezichtsspiertjes” laten ontspannen waardoor rimpels, plooien en lijnen strakker en gladder worden. Naast Botox kunnen we kiezen voor fillers die tijdelijk de rimpels opvullen.

Voor mensen die liever geen lichaamsvreemde stoffen in hun lichaam spuiten zijn er ook natuurlijke oplossingen als BioSkinJetting en microneedling. Bij deze technieken wordt met een zeer fijne naaldje in de huid geprikt om de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine in de huid te stimuleren waardoor de huid egaler, soepeler en gladder wordt. Microneedling en BioSkinJetting maken fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar. 

Als rimpels door verslapping van de huid ontstaan is er ook de mogelijkheid om met hifu ultherapie de huid weer strakker te maken waardoor fijne lijntjes en rimpels automatisch verdwijnen. Het resultaat is dan een strakkere gelifte huid met minder rimpels.

Meer weten over rimpels verminderen op een natuurlijke manier? Wij vertellen u er graag over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.


Geef een reactie