Hoe een donkere huid verzorgen

Heeft een donkere huid andere verzorging nodig dan een blanke huid? Het antwoord is vrij simpel; Nee, we kijken bij huidverzorging niet naar de kleur van de huid maar naar de behoeften van de huid!

Want eigenlijk kun je niet meer over een donkere of blanke huid spreken. De liefde kent gelukkig geen grenzen waardoor de meeste mensen een mix zijn van verschillende etnische achtergronden. Dus bepaald je levensstijl en het leefklimaat de behoeften van de huid.

Daarom kijken we bij huidverzorging naar de huidconditie. Is een huid droog, vochtarm of vet? Is de huid gevoelig voor acne? Is de huid elastisch of slap? Zijn er verkleuringen, oneffenheden, rimpels, wallen of donkere kringen onder de ogen? Aan de hand van deze vragen en een huidscan bepalen we bij All About Beauty de beste huidverzorging voor zowel een donkere als blanke huid.

Met behandelen houden we wel meer rekening met de gekleurde huid, een gepigmenteerde huid is namelijk veel gevoeliger voor vlekjes. Bij het uitknijpen van een puistje kan er een pigmentvlekje ontstaan. Het goede nieuws is dat die vlekjes wel verminderen en/of helemaal verdwijnen maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen dus is extra voorzichtigheid geboden bij het behandelen van een donkere huid.

Net als bij een lichte huid is het bij een donkere huid belangrijk om de huid goed te hydrateren, door goede huidverzorging te gebruiken en veel water te drinken. En ook voor de donkere huid geldt, als je huidveroudering wil tegengaan blijft zonbescherming belangrijk, niet alleen tegen huidveroudering maar ook tegen pigmentvlekjes.

Dus een donkere of een lichte huid maakt eigenlijk niet uit omdat we bij huidverzorging puur kijken naar de behoeften van de huid.

Benieuwd naar de beste behandeling of verzorging voor uw huid? Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertellen we u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.