Bescherm en herstel de huid tegen invloeden van buitenaf

De herfst is aangebroken…. Het voelt alsof de zomer dit jaar voorbij is gevlogen. We zijn allemaal bezig om de huid van ons gezicht te beschermen met mondkapjes om zo het coronavirus onder controle te houden. Maar hoe zit het met de gezondheid van onze huid, hoe houden we onze huid bestand tegen invloeden van buitenaf?

Het allerbelangrijkste voor een gezonde huid is het reinigen van de huid.

Goed reinigen is een belangrijk onderdeel van goede huidverzorging. Gebruik bij voorkeur een milde vloeibare cleanser die weinig of niet schuimt en met water is af te spoelen. Milde producten zijn parfumvrij, bevatten geen alcohol, mint of andere irriterende stoffen voor de gevoelige of droge huid.

Na het reinigen mag de huid niet te droog of trekkerig aanvoelen. Als een vette huid na het reinigen trekkerig aanvoelt wordt er door de cleanser te veel huidvet verwijderd. De tegenreactie is dat de huid dan meer talg gaat produceren en dus vetter wordt. Na het reinigen mag de huid ook niet vet aanvoelen, de huid is dan niet goed schoon waardoor er vuil achter blijft en opstapelt. De poriën raken zo verstopt waardoor puistjes en huidirritaties het gevolg zijn. 

Een goede cleanser en huidverzorging voorkomt een gevoelige huid of verstopte poriën en geeft minder kans op acne of ontstekingen. Te veel vuil en restanten make up op de huid kunnen zorgen voor de vorming van vrije radicalen welke de huid ouder maken. Een andere belangrijke reden om de huid goed te reinigen en make up goed te verwijderen, is het feit dat de werkzame stoffen van huidverzorging, toner, serum of moisturiser beter zullen doordringen in een schone huid.

De reinigingsproducten van Zilverberg Cosmetics zijn ontworpen met het oog op de gezondheid van de huid. Elk product bevat een krachtige mix van ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze antivirale, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen hebben. Verdedig jezelf tegen de schadelijke invloeden van buitenaf door de huid goed te verzorgen met de Cleanser, Lotion en scrubs.

Bekijk hier de reinigingsproducten van Zilverberg Cosmetics…..

Meer weten over de beste producten en behandelingen voor uw huid? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult


Geef een reactie