Droge en gevoelige huid

Veel mensen hebben een droge en of gevoelige huid. Vooral tijdens de koudste maanden reageert onze huid vaak wat sterker en sneller op prikkels van buiten af.

Als de huid langere tijd droog en gevoelig is, kan de barrierefunctie van de huid beschadigd raken waardoor de huid minder goed vocht vast kan houden en nog droger en gevoeliger gaat aanvoelen.

Als je eenmaal een droge huid hebt die uit balans is, wordt het al snel een gevoelige huid en zul je sneller last krijgen van huiduitslag en huidirritaties. De meest bekende symptomen van een gevoelige huid zijn: huiduitslag, jeuk, strak aanvoelende huid, huidtintelingen, rode huid en puistjes.

Oorzaak droge gevoelige huid
Naar mate we ouder worden neemt het vet in de huid af, dat vet hebben we nodig om vocht in de huid vast te houden. Als er een tekort aan vocht en vet in onze huid is kan onze huid droog en gevoelig worden. Ook een verkeerd gebruik van cosmeticaproducten kan een droge gevoelige huid veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan producten voor een vette huid die te agressief zijn, maar ook sterk peelende behandelingen zoals microdermabrasie kunnen soms een droge gevoelige huid veroorzaken.


Water voor een droge huid

Water toevoegen aan de huid is niet de oplossing. Zou dit wel zo zijn, dan zou dagelijks een half uurtje in bad liggen waarschijnlijk al erg helpen. Maar juist water droogt de huid razendsnel uit! Denk maar eens aan de verrimpelde vingertoppen als je uit het bad stapt! (de Ph waarde van water is lager dan de Ph waarde van de huid, dat is de reden van de uitdroging)

Gevoelige huid verzachten
Bij All About Beauty krijgen we veel te maken met klanten die last hebben van roodheden en irritatie in het gezicht. Voor roodheid en irritatie in het gezicht adviseren wij het Lipid Serum. Op een rode geirriteerde huid geeft het Lipid Serum meteen verlichting omdat het ontstekingen remt, roodheden tegengaat en de huidbarriere weer herstelt.

Het Lipid Serum is een zacht verzorgend serum wat zeer geschikt is voor de droge gevoelige huid, het zorgt dat de huidbarriere weer sterk en gezond wordt. Je huid wordt weerbaarder en kan zich beter beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het Lipid Serum bevat lipiden die als een sponsje werken en zorgen dat het vocht langer in de huid blijft en werkt verzachtend en kalmeren. Deze kunt u onder de dag of nachtcreme gebruiken.

Als de huid wat meer nodig heeft dan is het Collageen Serum de ideale oplossing, deze repareert schade aan de huidcellen.

Dagcreme gevoelige huid
De Hydraterende dagcreme  is een zachte verzorgende en hydraterende crème die zeer geschikt is voor de droge gevoelige huid, het zorgt dat de huidbarrière weer sterk en gezond wordt. Je huid wordt weerbaarder en kan zich beter beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Meer weten over de beste verzorging of behandeling voor uw gevoelige huid? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult, wij vertellen u er graag meer over!

Reacties zijn gesloten.