Gevoelige huid

2 op de 3 vrouwen zegt dat ze een gevoelig huid heeft. Maar wist je dat een gevoelige huid niet aangeboren is maar dat een gevoelig huid ontstaat onder invloed van diverse factoren?

Huidtype Huidconditie
Een gevoelige huid is dus geen huidtype (zoals een vette, droge of gemengde huid) maar een huidconditie. Het goede nieuws hiervan is dat een gevoelige huid heel goed te behandelen is en met de juiste verzorging weer snel een stralende gezonde huid kan zijn.

Huidbarriere
De huidbarriere is de bovenste huidlaag die zorgt dat de huid beschermd is tegen irriterende stoffen die zo buiten blijven en zorgt dat vocht in de huid blijft. Het zijn vaak invloeden van buitenaf die de huidbarriere aantasten en de huid gevoelig maken.

Gevoelige huid
Een gevoelge huid kan elk huidtype overkomen. De gevoeligheid van de huid uit zich in roodheden, onbehagen, een strak gevoel, branderig gevoel  of juist jeuk. Vaak ontstaat de gevoeligheid door omgevingsfactoren, denk aan airco of verwarming thuis of op kantoor, temperatuursschommelingen of verkeerde huidverzorgingsproducten.

Luchtvervuiling
Ook luchtvervuiling in de grote stad kan de huid gevoelig maken, het is daarom belangrijk om de huid goed te reinigen. Niet met agressieve stoffen maar juist met milde producten om de huidbarriere te beschermen en de huid te voeden, herstellen en kalmeren.

Beschadigde huidbarriere
Veel mensen die denken dat ze een gevoelige huid hebben hebben in eigenlijk een beschadigde huidbarriere. Het goede nieuws is dat je er niet langer dan vandaag mee hoeft te lopen, dat we de huidbarriere goed kunnen herstellen en versterken door je huidverzorging aan te passen.

Meer weten? We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult!

Reacties zijn gesloten.