Fruitzuurpeeling voor egale huid

Bij All About Beauty werken we met verschillende soorten intensieve en minder intensieve peelings. In een ander blog bespraken we al de TCA of Chemische peeling. Dit blog gaat over de fruitzuur (AHA) en Salicylzuur (BHA) peelings. Beide peelings zijn zeer geschikt voor de behandeling van acne, futloze huid, vermoeide huid, pigmentvlekken, rimpels, doffe huid, littekens, grove poriën enz.

Fruitzuur peeling
Naar gelang het huidprobleem zijn er een aantal behandeling nodig om de sterkte van de peeling op te bouwen. Als we direct met sterkere percentages aan het werk zouden gaan dan zou de huid geirriteerd kunnen raken waardoor de huid droog en gevoelig wordt. Door het percentage op te bouwen per behandeling kunnen we de huid beetje bij beetje activeren en vernieuwen zonder haar te beschadigen. Gemiddeld zit er tussen de behandelingen 2 tot 4 weken. Na een losse behandeling zie je de huid direct opfrissen en verbeteren maar voor echte huidverbetering heb je een kuur van verschillende behandelingen nodig.

Fruitzuur behandeling
De fruitzuur of Salicylzuur peeling wordt in gelvorm aangebracht op een gereinigde huid en afhankelijk van het huidtype en sterkte van de fruitzuurpeeling laten we het even inwerken. Je voelt direct dat de huid gaat tintelen. Zodra de huid reageert wordt de peeling met koud water afgespoeld waardoor de peeling direct geneutraliseerd wordt. De huid kan hierna nog even warm aanvoelen maar is niet gevoelig of rood.

Na de peeling brengen we een kalmerend en hydraterend masker aan om te zorgen dat de huid direct kan herstellen en voldoende werkstoffen tot haar beschikking heeft om nieuwe huidcellen aan te maken en zich te vernieuwen.

Na een fruitzuurpeeling
Na de behandeling (afhankelijk van de sterkte van de peeling) kan het zijn dat de huid licht gaat schilferen maar dat is niet bij iedereen het geval. Als de huid gaat schilferen is dat niet erg, dat betekend dat dode huidcellen loslaten en de huid zich vernieuwd. Dit kan een paar dagen duren maar stopt vanzelf.

Salicylzuur peeling
Salicyl BHA is zeer geschikt voor vette huiden, acne, verstopte porieen en acne littekentjes. het salicylzuur heeft een ontstekingsremmend effect en kan zich gemakkelijk hechten aan talg waardoor talg en puistjes verdwijnen en acne geen opstoot meer maakt.

Glycolzuur peeling
Glycolzuur AHA dringt iets dieper door in huid en is geschikt tegen ouderdomsvlekjes, rimpels, pigment, rokershuid. De glycolpeeling is gemaakt van suikerriet. door de lage ph waarde van het zuur gaat de huid sneller schilveren en vernieuwen, de huid wordt aan het werk gezet.

Werking fruitzuurpeeling
Een fruitzuurpeeling zorgt dat de huidcellen zich sneller gaat vernieuwen, dat is de reden van de schilfering. Door deze versnelde celvernieuwing in de opperhuid krijgen de diepere huidlagen het signaal om meer collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt dat de huid er frisser, stralend en jonger uitziet.

Meer weten over deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult met huidadvies.

Reacties zijn gesloten.