Droge lippen

Veel mensen hebben in de wintermaanden last van droge lippen, door de kou kunnen de lippen droog aanvoelen en zelfs barstjes of kloofjes krijgen. Gelukkig zijn er veel producten op de markt die er voor zorgen dat binnen een paar dagen onze lippen weer zacht en glad aanvoelen. Toch is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

Onze lippen worden veel gebruikt, we hebben ze nodig  tijdens het praten, eten, kussen enz.. Omdat de lippen een bepalend onderdeel van ons gezicht zijn, is het belangrijk om de lippen goed te verzorgen. Lipverzorging is het hele jaar door belangrijk maar extra belangrijk tijdens de wintermaanden. In de winter zijn onze lippen extra gevoelig om uit te drogen en gesprongen lippen kunnen ontstaan waardoor we velletjes en ruwe lippen krijgen. Gelukkig zijn er veel producten op de markt die er voor zorgen dat binnen een paar dagen onze lippen weer zacht en glad aanvoelen. Toch is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

Huid lippen kwetsbaar
Onze lippen zijn heel kwetsbaar omdat de huid van de lippen veel dunner is dan de huid op andere delen van het lichaam. Onze lippen hebben ook geen natuurlijke beschermlaag met huidvetten en talgkliertjes en geen hoornlaag die voor bescherming zorgt. Daarnaast worden lippen veel gebruikt tijdens het praten, eten en kussen.

Droge lippen door tandpasta
Naast het koude winterweer is uit onderzoek gebleken dat ook tandpasta een oorzaak kan zijn van droge lippen. In veel tandpasta’s zit het ingredient Sodium Laureth Sulfate (SLS) verwerkt, dit zorgt dat tandpasta lekker gaat schuimen maar tegelijkertijd kan dit ingredient in de tandpasta je lippen uitdrogen. Mocht je vaker last hebben van droge lippen, kijk dan zeker eens op de ingredientenlijst van je tandpasta.

Hoe krijg en houd je zachte gladde lippen?

Scrubben.
Met een zachte scrub, een creme met fijne korreltjes kun je je lippen voorzichtig scrubben. Het scrubben stimuleert de doorbloeding en verwijdert dode huidcellen en losse velletjes waardoor je lippen weer zacht en glad aanvoelen. Ook kun je voorzichtig met je tandenborstel (zonder tandpasta) zachtjes over je lippen gaan om dode huidcellen en losse velletjes te verwijderen.

Vermijd de Wind.
Harde en vooral koude wind zorgt ervoor dat het vocht in je lippen sneller verdampt. Gebruik daarom tijdens de koude wintermaanden en wintersport een goede lippenbalsem. Of trek tijdens de gure windere periode je sjaal lekker hoog op en bedek je mond met je sjaal.

Vermijd te veel Zon.
Niet alleen de kou en wind maar ook de zon zorgt ervoor dat het vocht sneller uit je lippen verdwijnt. Het voorjaarszonnetje gaat nog wel maar wanneer de zon te krachtig wordt dien je zowel je huid als je lippen te beschermen met een zonnefactor of lippenbalsem. Niet alleen je huid maar ook je lippen kunnen door de zon verbranden en beschadigen.

Vermijd Likken.
En dan als laatste nog een tip. Je zou het niet verwachten maar in ons speeksel zit een stofje wat er voor zorgt dat onze lippen uitdrogen. Als je vaak met je tong over je lippen gaat beschadig je het bovenste huidlaagje van de lippen waardoor de lippen uitdrogen. Dus als je je lippen wil laten glanzen gebruik dan liever een lippenbalsem of lipgloss om de lippen te voeden en beschermen.

Lipverzorging
Omdat de huid van de lippen is maar dun wat goede verzorging extra belangrijk maakt. Een goede lippenbalsem hydrateert de huid van de lippen en voorkomt uitdrogen of barstjes in de lippen. Maak er dus een gewoonte van om je lippen een paar keer per dag in te smeren met een goede lippenbalsem, een goede lippenbalsem kun je zowel onder als over je lippenstift aanbrengen. Daarnaast is het belangrijk om in de winter aan je weerstand te werken om zo een koortslip te voorkomen.

Lippenbalsem van Zilverberg Cosmetics
Soepele, zachte en gezonde lippen om te zoenen! Dat is het resultaat van deze zachte lippenbalsem die speciaal is ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid van de lippen. De zachte maar krachtige en doeltreffende ingredienten werken verzachtend en beschermend; de huidconditie, vochtbalans, doorbloeding en elasticiteit van de huid verbetert en droogte lijntjes verminderen zichtbaar.  Deze prachtige lipbalm is ontwikkeld om zowel verzorgend en voedend alswel heerlijk delicious te zijn. Deze lippenbalsem is verslavend en je wilt nooit meer anders, you’ll love it!

Lipgloss van Zilverberg Cosmetics
Deze glanzende lipgloss werkt zowel voedend als hydraterend voor de lippen en geeft een mooie parelmoer glans. Verzacht en verzorgd droge en schrale lippen maar is ook zeer geschikt om preventief de huid van de  lippen in zo een goed mogelijke conditie te houden.

Reacties zijn gesloten.